Idén is rendezvénysorozatot szervez Hon a hazában címmel Hargita Megye Tanácsa partnereivel közösen – kulturális intézményekkel, helyi önkormányzatokkal, A magyar kultúra napja alkalmából. A január 20–28. között tartó rendezvénysorozat alkalmával a megye több helyszínén várják az érdeklődőket a különböző kulturális eseményekre.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le és jelölte meg dátummal a Himnusz kéziratát. Az emléknapon a magyarság világszerte megemlékezik a magyar kulturális értékekről.

„Bújt az üldözött s felé Kard nyúl barlangjában, Szerte nézett, s nem lelé Honját a hazában…” (Kölcsey Ferenc: Himnusz)

“Hargita Megye Tanácsa részéről partnereinkkel évente megszervezzük a Hon a hazában elnevezésű rendezvénysorozatot. Ez a néhány nap jó lehetőség arra, hogy még több alkalom nyíljon a megye lakói számára, hogy kulturális eseményeken vegyenek részt. Fontosnak tartjuk, hogy úgymond közelebb vigyük a kultúrát az emberekhez, megemlékezzünk kulturális értékeinkről, amelyek meghatároznak minket, és amelyeket megőrzünk gyerekeinknek, unokáinknak. Szeretettel várjuk a Hargita megyeieket a rendezvénysorozat eseményeire!” – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

(A rendezvénysorozat programja megtalálható a csatolmányban, illetve naponta követhetik a programajánlót Hargita Megye Tanácsa közösségi oldalán.)

 

Csíkszereda, 2023. január 20.