Levélben mondott köszönetet Szijjártó Péter külügyminiszter Borboly Csaba megyeelnöknek

Levélben mondott köszönetet Szijjártó Péter külügyminiszter Borboly Csabának, a Hargita megyei tanács elnökének, a magyarországi parlamenti választásokon elért magas részvételi arányért. Lukács Bence Ákos vezető konzul juttatta el a levelet a megyei tanács elnökének. Mint kifejti, a választási eredmény megmutatta, hogy az anyaország számíthat a határon túli magyar közösségekre, ugyanakkor biztosít róla, ahogyan az elmúlt 12 évben, úgy továbbra is számíthatnak az anyaország támogatására.

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/534685611352653

Borboly Csaba Facebook-oldalán ismét köszönetet mondott a Hargita megyei és a Csík-térségi embereknek, akik részt vettek a választásokon. Mint kiemelte, Hargita megye, és azon belül Csík térsége a magyar demokrácia legaktívabb támogatója Erdélyben.

– Az elmúlt évtizedben Csíkban jellemző volt a magasabb részvételi arány más térségekhez képest, beleértve a romániai parlamenti választásokat is. Köszönöm a nagyarányú részvételt a magyarországi választáson, illetve a csíki polgármesterek, helyi RMDSZ-elnökök, alpolgármesterek és az önkéntesek kemény munkáját, akik hittek abban, hogy ezt el lehet érni – tette hozzá Borboly Csaba.

A megyei tanács elnöke kiemelte, a következő lépés a népszámlálás május 15-ig tartó önkitöltési szakaszában is a nagyarányú részvétel.

Csíkszereda, 2022. április 20.