Ebben a hónapban Hargita Megye Tanácsánál öt fiatal kezdte meg pályafutását az Internship program keretében. Az alábbiakban a Tankó Tamással készült interjút olvashatják, aki az elnöki kabinet csapatát erősíti.

Bemutatkoznál?

A nevem Tankó Tamás, 21 éves vagyok és Csíkszeredában születtem. Gyimesközéplokon nőttem fel, ez az én hazám. Általános iskolás éveimet a Segítő Mária Római Katolikus Gimnáziumban töltöttem, majd Marosvásárhelyen a Sapientia EMTE Kommunikáció és Közkapcsolatok szakán szereztem egyetemi végzettséget. Szabadidőmben sakkozni, és football-ozni szoktam.

Hol hallottál Hargita Megye Tanácsának internship programjáról?

Az internship programról a szüleimen keresztül értesültem.

Mi volt az első gondolatod, amikor megtudtad, hogy sikerült a vizsgád, fizetett gyakornok leszel?

Amikor megtudtam, hogy fizetett gyakornok leszek először is nagyon boldog lettem és büszke, és arra gondoltam, hogy ez egy vagány lehetőség lesz a fejlődésre, új kapcsolatok kialakítására.

Írj három szót, kifejezést, érzést, amivel megkezded nálunk a gyakornokságot?

Először is a motiváltság fogja jellemezni nekem ezt az időszakot, valamint a tudásvágy és a nyugodtság, türelmesség.

Van-e már szakmai tapasztalatod, dolgoztál-e már valahol?

Hivatalosan ez az első munkahelyem, viszont rengeteg szakmai tapasztalatot sikerült felhalmoznom az egyetemi éveim során, amely most rendkívül hasznosnak bizonyul.

Mit jelent számodra Hargita megyei fiatalnak lenni?

Számomra büszkeség Hargita megyei fiatalnak lenni, hiszen itt születtem, ez az én otthonom. Munkámmal, tudásommal én is szeretnék hozzájárulni a megye fejlődéséhez.

Hogyan képzeled el az itt eltöltött időszakot, milyen elvárásaid vannak? Szeretnék sok embert megismerni, jó kapcsolatokat kialakítani, és jól érezni magam, produktívan akarom eltölteni ezt az időszakot, és szeretném kihozni belőle a maximumot.

Van-e már elképzelésed, hogy mi lesz, mit csinálsz majd a gyakornoki program után?

Amennyiben lehetőségem adódik, szeretnék itt maradni, és itt találni munkahelyet, mivel számomra fontos, hogy az otthonom közelében legyek és amennyiben hozzá tudok járulni a fejlődéshez, azt képességeimhez mérten megtegyem.

Csíkszereda, 2023. szeptember 13.