Októberben Hargita Megye Tanácsánál további két fiatal kezdte meg pályafutását az Internship program keretében. Az alábbiakban a Kiss Szabinával készült interjút olvashatják, aki az elnöki kabinet csapatát erősíti.

Mutatkozz be röviden.

Kiss Szabina vagyok, 22 éves, Csíkszenttamáson lakom.  A  Segítő Mária Római Katolikus Gimnáziumban végeztem középiskolai tanulmányaimat, majd a Babeș–Bolyai  Tudományegyetemen folytattam a továbbtanulást, Kommunikáció és közkapcsolatok szakon. Mesteri képzésre nem iratkoztam idén még be, nem is terveztem, a jövőben, ha szükségesnek érzem még bármikor megtehetem.

Hol hallottál Hargita Megye Tanácsának internship programjáról?

Többnyire Facebookon láttam a hirdetést, a weboldalon illetve ismerőseim is ajánlották a programot. Igazából állás keresés volt a célom, ezért jól jöttek az információk, amiket kaptam.

Mi motivált arra, hogy jelentkezz az Internship fizetett gyakornoki programra?

Elsősorban a tapasztalat gyűjtés, hogy legyen valamilyen szintű régiségem és tapasztalatom, könnyebben tudjak elhelyezkedni, akár itt, Hargita Megye Tanácsánál, akár máshol, ahol majd elkezdek dolgozni.

Mi volt az első gondolatod, amikor megtudtad, hogy sikerült a vizsgád, fizetett gyakornok leszel?

Nagyon boldog voltam, viszont izgatott és kiváncsi is, hogy vajon mi vár rám, nagyjából azt kapom- e amire számítok vagy, hogy tényleg sikerül- e még tanulnom és képeznem magam, kíváncsi voltam leginkább.

Írj három szót, kifejezést, érzést amivel megkezded nálunk a gyakornokságot?

Kíváncsiság, öröm és tapasztalat.

Van-e már szakmai tapasztalatod, dolgoztál-e már valahol?

Idén végeztem az egyetemet, eddig még nem volt lehetőségem dolgozni, ez az első munkahelyem.

Mit jelent számodra Hargita megyei fiatalnak lenni?

Olyat tudjak tenni amivel hozzájárulhatok az itteni jövőért, a mi jövőnkért, hogy elhetőbb legyen, ez motivál leginkább.

Hogyan képzeled el az itt eltöltött időszakot, milyen elvárásaid vannak?

Remélem, hogy olyan feladatokban, projektekben lesz részem, amelyek által tanulni tudok és fejlődni. Belátást nyerni a munkafolyamatokba.

Van-e már elképzelésed, hogy mi lesz, mit csinálsz majd a gyakornoki program után?

Még nem igazán van, nem gondolkodtam rajta, elsődleges célom, hogy a gyakornoki programot elvégezzem, ezalatt hogyan alakulnak a dolgok, kiderül- e menet közben, hogy mit szeretnék csinálni.