Ebben a hónapban Hargita Megye Tanácsánál öt fiatal kezdte meg pályafutását az Internship program keretében. Az alábbiakban a Xántus Nikolettel készült interjút olvashatják, aki az ifjúsági és sport részlegen bővíti tudását.

Bemutatkoznál?
Xántus Nikolett vagyok, Csíkszeredai születésű, 23 éves. Gyerekkorom óta szeretem az állatokat, a természetet. Mindig is volt háziállatom, jelenleg is van egy 12 éves uszkárom. Idén nyáron szereztem meg az alapfokú diplomámat (BsC) a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen, Lótenyésztő- és lovassport szervező agrármérnök szakon.

Hol hallottál Hargita Megye Tanácsának internship programjáról?

Több helyen is találkoztam a hirdetéssel, ezek mellett pedig egyik volt osztálytársam és nagynéném ajánlotta.

Mi volt az első gondolatod, amikor megtudtad, hogy sikerült a vizsgád, fizetett gyakornok leszel?

Részben örültem, mert igaz, hogy nem a szakmámban kezdhetem  a pályafutásomat, de mindig is szerettem új hivatásban kipróbálni magam. Bízok a legjobbakban.

Írj három szót, kifejezést, érzést amivel megkezded nálunk a gyakornokságot?

Izgalom, kíváncsiság, remény.

Van-e már szakmai tapasztalatod, dolgoztál-e már valahol?

Az egyetem utolsó félévében kötelező szakmai gyakorlatot teljesítettem, ahol részt vettem különböző lovas versenyek  szervezésében és állattenyésztő telepek termelési feladataiban.

Hogyan képzeled el az itt eltöltött időszakot, milyen elvárásaid vannak?

Szeretnék minél több osztály tevékenységébe belelátni, segíteni, tanulni. Remélem, hogy pozitív élménnyel gazdagodhatok és a leendő munkatársaimnak is segítségére lehetek.

Van-e már elképzelésed, hogy mi lesz, mit csinálsz majd a gyakornoki program után?

A gyakornoki program vége előtt szeretném elkezdeni a mesterképzést. Majd, ha januártól lesz újból vizsgázási lehetőség valószínűleg megpróbálok egy állandó munkahelyet megpályázni a Megyei Tanácsnál.