Aszfaltozott út az egerszéki eltérőig

Az időjárástól függően a 1,7 kilométer koptató réteget kell ráhuzzanak az útra. Ez mellett jelenleg a megerősített betonsáncokat alakítják ki.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke április 26-án, szerdán látogatott ki a helyszínre. Mint mondta, az útnak köszönhetően Egerszék és Csinód könnyebben elérhető lesz és a korábban nehezen megközelíthető falvak most már bekapcsolódnak a körforgásba. Hozzátette, jelenleg nincs kifizetetlen számla a kivitelező felé.

https://www.facebook.com/hargitamegye/posts/pfbid02G9xHfXmtavMudtatfT76CSifXrK7NSYU24wYhW68SXUpuakhZywsPFXJRZe3Akunl

Mint ismert 14,5 kilométer szakaszon építették újjá a 123-as jelzésű megyei utat Csíkszentmárton kijáratától az egerszéki eltérőig. A szakaszon négy új híd is épült. Ez mellett helyükre kerültek a vízelvezető átereszek a teljes szakaszon és a vízbeömlő kamrák is elkészültek. A kivitelező jelenleg a megerősített betonsáncokat építi ki.

A munkálatokat a székelyudvarhelyi Multipland Kft. Végzi. A beruházás 37,8 millió lej áfával. A szerződés szerint a munkálatok megvalósítási ideje 45 hónap, amely 2024-ben lenne esedékes, ezek azonban, a jelenlegi ütemben még az idei évben végéhez érnek.

Csíkszereda, 2023. április 27.