Németországban találkoztak a TalentMagnet projekt partnerei

Hargita Megye Tanácsa partnerként vesz részt a TalentMagnet elnevezésű, az Európai Unió által támogatott projektben, amelynek elsődleges célja a tehetséges fiatal munkaerő kivándorlásának mérséklése, a tehetségek vonzása és megtartása helyi szinten. Április 4-7. között Stuttgartban rendeztek partnertalálkozót, amelyen a megyei tanács kollégái is részt vettek.

Egy fontos műhelymunkával vette kezdetét a partnertalálkozó, amely a fiatalok elvándorlása által okozott jelentős társadalmi, demográfiai és munkaerőpiaci kihívások kezeléséről szólt.  A munkamegbeszélések során a projekt összes partnere bemutatta a helyi akcióterv fő irányvonalait, valamint a pilotprojektet is. Hargita Megye Tanácsa esetében ez a projekt a hargitahazavar.ro weboldal mobilalkalmazásának elkészítését jelenti.

A résztvevők az előadások során megismerkedhettek a németországi jó gyakorlatokkal és példákkal, ugyanakkor azokkal a folyamatokkal is, amelyek a gördülékeny együttműködési lehetőségeket teremthetik meg helyi vállalkozókkal és szereplőkkel.

A TalentMagnet projekt jó lehetőséget kínál arra, hogy Hargita Megye Tanácsa lehetőségeket, támogatást és egy komplex online platformot biztosítson a tehetséges fiatalok számára. Fodor Csanád sportoló korábban vállalta a projektben a nagykövet szerepét.

A Hargita megyei partnerek célja elérni, hogy egyetlen tehetséges fiatal se adja fel gyermekkori álmát, és itthon alapozza meg jövőjét.

Csíkszereda, 2022. április 14.