Lovassportbázis és korszerű napköziotthon épül a községben

250 ezer lejt a lovassportbázis építésére és további 250 ezer lejt a napköziotthon építésére fogadott el Kászonaltíz tanácstestülete június 19-i ülésükön.

Korábban Hargita Megye Tanácsának testülete a hatszázalékos adóvisszaosztásból szavazta meg a félmillió lejes támogatást június 10-i ülésén, amelyet most a kászoni testület is el kellett fogadjon.

Az összeg fele arra a lovassportbázis fejlesztésére irányul, amely az elképzelések szerint Kászonújfalu határában kap helyet és egy közösségi központ lenne. Az elképzelés a Hargita megyei lovas munkacsoportban lett életre hívva és célja, egy olyan központ működtetése, ahonnan később akár sportolókat is kinevelhetnek. Itt a fiatalok számára szervezett programok, képzésekre kerülne sor, felkészítők a versenysportokra, valamint országos és nemzetközi versenyeken való részvétel jogi hátterének biztosítása.

A támogatás másik fele a jelenlegi óvoda helyett épülő korszerű napköziotthon megvalósítására irányul. Az intézményben étkezde is helyet kap. Célja a családvállalás ösztönzése és a gyermekek számára biztonságos körülményeket teremteni.

Az ülésre meghívott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, a mandátum végén büszkén tekinthetnek vissza, az elmúlt négy év egyik legnagyobb kedvezményezettje Csík-térségnak a Kászon fiuszék volt. Mint a megyei tanács mondta, bízik benne ősztől az új testülettel is hasonlóan építő lesz az együttműködés, mint András Zoltán polgármesterrel és a jelenlegi tanáccsal.

Csíkszereda, 2024. június 19.