Megtartotta utolsó ülését Hargita Megye Tanácsa  

 

Októberi soros ülését tartotta október 29-én Hargita Megye Tanácsa, az utolsót a jelenlegi mandátumban. Az új testület holnap, október 30-án alakul, a járványügyi intézkedéseket figyelembe véve, a megyeháza oszlopcsarnokában teszik le az esküt a tanácstagok. Borboly Csaba megyeelnök azt mondta a testületnek, mindannyian büszkék lehetnek a négy és fél éves mandátumra, jó volt az együttműködés politikai színezettől függetlenül, hiszen a cél közös volt: Hargita megye fejlesztése.

A tanácsülés visszanézhető Hargita Megye Tanácsa és Borboly Csaba közösségi oldalán:

A testület az utolsó ülésén is olyan határozattervezeteket fogadott el, amelyek a megye fejlesztésére irányulnak. A költségvetés módosításával finanszírozzák a folyamatban levő útjavításokat és beruházásokat. Csicsói, hargitafürdői, tölgyesi út, a décsfalvi híd  – olyan fontos munkálatokat, amelyekkel kell haladjanak, amíg az időjárás is engedi, hangsúlyozta Becze István tanácsos is.

Előkészítik a dokumentációt száz orvoslakás építésére, finanszírozzák a homoródfürdői csatornahálózat bővítését, illetve olyan tanulmányokat készítenek elő, amelyek a fejlesztést szolgálják.

A testület megszavazta a Sóvidék Kistérségi Egyesület tagdíját. Mint Borboly Csaba elmondta, az egyesület egyik fontos munkája a bicikliút kiépítése, a projekttel EU-s forrásokra is tudnak pályázni. Ez egy olyan jó példa, ami követendő lehet más térségek számára is.

A tanács ez alkalommal is szavazott meg bérkiegészítést 16 egészségügyi alkalmazottnak. Hargita Megye Tanácsának elnöke ismételten köszönetet mondott az egészségügyi személyzetnek áldozatos munkájáért.

Újabb pályázatokat nyújtanak be a megyei integrált hulladékgazdálkodási projekt keretében az új finanszírozási ciklusban, erről is szavazott a döntéshozó testület.

Az ülés végén a tanácstagok egyöntetűen eredményesnek ítélték meg a véget érő mandátumot, és jó munkát kivántak az új testületnek.

 

Csíkszereda, 2020. október 29.