Értékelte a Közalkalmazottak Országos Ügynöksége a hargitai kezdeményezést

Pozitív visszajelzést kapott a Közalkalmazottak Országos Ügynökségétől (ANFP) az a tevékenység, amellyel Hargita Megye Tanácsa és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége az online oktatást elősegítő rendszereket valósított meg, saját kezdeményezésre. A megyei tanács és a pedagósusszövetség által összeállított SuliTV és ClassyEdu program a végzős diákok felkészítésében segített. A jelenlegi vírushelyzetben kulcsfontosságú, hogy az online oktatásban részt vevő diákok különféle támpontokat kapjanak.

 

– Hargita Megye Tanácsa prioritásként kezeli ezt a területet. Az online oktatásban lépéseket tettünk annak érdekében, hogy a diákoknak megfelelő körülményeket és minőségi oktatást biztosítsunk. A SuliTV és a ClassyEdu két olyan ötlet, amely sikeres volt, ezt mutatja a Közalkalmazottak Országos Ügynökségének beszámolója is. Bízom benne, hogy a diákok hamarosan visszaülhetnek az iskolapadokba. Folytatnunk kell a munkát, mert nem tudhatjuk még, hogy hosszú távon milyen lemaradást okozott a fiataloknak az otthon tanulás – fogalmazott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

 

A Közalkalmazottak Országos Ügynökségének minden évben megjelenő beszámolója idén a koronavírus-járvány nehézségeire adott válaszokat gyűjtötte össze. Egy ilyen jó példaként jelenik meg a két Hargita megyei kezdeményezés is.

A távoktatási program Hargita Megye Tanácsa és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége kezdeményezésére, Hargita és Kovászna megye tanfelügyelősége, illetve az Apáczai Csere János Pedagógusok Háza partnerségével valósult meg, a sorozatot a Hargita Stúdió készítette el.

 

Az ügynökség ezzel kapcsolatos beszámolója alább olvasható, Hargita Megye Tanácsa SuliTV és ClassyEdu programja a 35. oldalon található:

http://www.anfp.gov.ro/R/Doc/2020/Prezentari/v%209%20dec%20Ghid13.pdf

 

A SuliTV indulásáról szóló előző hírünket itt olvashatják (2020. március 29.):

http://hargitamegye.ro/hirek/holnap-11-orakor-indul-a-sulitv-az-erdely-tv-ben.html

Csíkszereda, 2021. január 28.