Mint azt korábban megírtuk a jogszabályi változások miatt november végén a tenderfüzet újbóli módosítására kényszerültek.

A megemelkedett energiaárak, valamint a módosított hulladékgazdálkodási rendelet miatt, már sokadjára írták ki újra a gyergyóremetei Integrált Hulladékgazdálkodási Központ működtetésére vonatkozó közbeszerzést.

A gyergyóremetei Integrált Hulladékgazdálkodási Központ és a csíkszentsimoni válogatóállomás üzemeltetésére vonatkozó ajánlatokat március 30., 12 óráig lehet letenni az elektronikus közbeszerzési rendszerben.

A kiírás részletei a következő linkre kattintva érhetőek el: https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/pc-notice/v2/view/100019442

Az új rendelet azt is előírja, hogy amennyiben az integrált hulladékgazdálkodási infrastruktúra területén a beruházásokat európai uniós alapokból finanszírozták, a közbeszerzési eljárást a szolgáltatók szerződtetésére a közösségek közötti társulásnak kell lefolytatnia, amennyiben az illető helyi önkormányzatok tagjai a társulásnak.

Ezért a szolgáltatókkal való szerződéskötéshez szükséges közbeszerzést a Hargita megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Társulás fogja lefolytatni.

„Reméljük, hogy minél hamarabb megtaláljuk azt a céget, aki felelni fog a gyergyóremetei Integrált Hulladékgazdálkodási Központ üzemeltetéséért. Az előző kiírásnál az ajánlattevők kérésére hosszabbítottunk határidőt, de reméljük, hogy most minden gördülékenyen fog menni” – mondta Incze Csongor megyemenedzser.

„Zöld Hargita megyét építünk. Egy hosszú folyamat végén vagyunk, láttuk a más megyékben működő rendszerek hiányosságait is és tanultunk belőle. Köszönöm a társulás csapatának a kitartó munkát, örülök, hogy a jogszabályi változások nem rettentették el a csapatot attól, hogy másodszorra is végigvigyék a közbeszerzést.” — nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, 2023. február 27.