Elkezdték a csíkszeredai Kossuth utcai oltóközpont bezárását

 

Közel 30 ezer beoltott személy, összesen 46 egészségügyi szakember, közel két év szabadnapok és ünnepnapok nélkül, 16 méternyi elhasznált papír és 120 toner, 140 000 lejes felújítás két hét alatt – számokban a csíkszeredai Kossuth utcai oltóközpont közel kétéves működése.

Kormányhatározat értelmében május 11-én, sajtótájékoztató keretében bezárták a csíkszeredai Kossuth utcai oltóközpontot, amelyek Hargita Megye Tanácsa és Csíkszereda Polgármesteri Hivatala közösen működtetett. Kezdetben 46-on, majd 29-en dolgoztak itt, akiknek a lakosság érdekében kifejtett munkájáért a Hargita megyeiek nevében is köszönetet mondott Borboly Csaba megyeelnök és Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere.

„Nehéz időszakon vagyunk túl, veszteségekkel és nyereségekkel együtt. (…) De összességében sikerrel vettük az akadályokat, köszönhetően annak, hogy közösségünk tagjai ismét bebizonyították, hogy képesek vagyunk összefogni, segíteni és felelősséget vállalni egymásért. Ebben az önzetlen segítésben felbecsülhetetlen az egészségügyben dolgozók munkája, akik akár a fertőzés veszélyének kitéve magukat, családjaiktól elvéve az időt, odaálltak, hogy megvédjék, gyógyítsák a közösség tagjait” – áll abban a köszönőlevélben, amit átnyújtottak az egészségügyi alkalmazottaknak az elöljárók.

„A központ működtetése a megyei tanács és a megyeközpont önkormányzata együttműködésének jó példája. Egy fejezet lezárult, de az együttműködés folytatódik! Mindenki tett a maga helyén a lakosság érdekében. Köszönet az egészségügyi személyzetnek, Korodi Attilának és csapatának a közös munkáért, a megyei tanács munkatársainak, akik nagyon rövid idő alatt rendbe tettek egy rég nem használt épületet, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóságnak és Bokor Márton nyugalmazott orvosnak, aki a központ működését koordinálta” – mondta Borboly Csaba.

Korodi Attila is köszönetet mondott a partnerségért a megyei tanácsnak, és az egészségügyi személyzetnek az önzetlen munkáért.

Bokor Márton elmondta, a kezdet nem volt könnyű, ismeretlen helyzettel álltak szemben. De sokat segített a helyi és a megyei önkormányzat, a központban állandó szolgálatot teljesítettek, illetve vidéki településekre is kiszálltak. A jó szervezésnek köszönhetően az ország minden részéről érkeztek ide oltásért, a Kossuth utcai volt az egyetlen központ a városban, ahol gyerekeket is oltottak.

Két hét alatt tették rendbe a rég nem használt épületet, összesen 140 000 lejes költségvetéssel. A működése alatt 16 méternyi papírt és 120 tonert használtak el a központban, számolt be Máthé Árpád, a megyei tanács vagyongazdálkodási vezérigazgatóságának munkatársa.

Tar Gyöngyi, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője elmondta, a Kossuth utcai volt a legforgalmasabb oltóközpont, és köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki vállalta a munkát.

Borboly Csaba a május 11-i sajtótájékoztatóról élőben is bejelentkezett közösségi oldalán:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/415488346715787

Csíkszereda, 2022. május 11.