Megyeszerte zajlanak a ballagások, utoljára szól az iskola csengője a végzős diákoknak. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke több ünnepségen is részt vett.

Hargita Megye Tanácsa díszoklevéllel tünteti ki iskolánként a három legjobb tanulmányi eredményt elérő diákot. A díszokleveleket pénteken, június 4-én Borboly Csaba adta át a székelyudvarhelyi Kós Károly Szakközépiskola és Tamási Áron Gimnázium, valamint a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium diákjainak.

– Az elmúlt másfél év nehézségei után bizakodva tekintünk a jövőbe, és látjuk azokat a fiatalokat, akik tovább viszik ennek a nemzetnek, ennek a térségnek a jó hírét. Hiszem, hogy tenni fognak azért, hogy közösségükben, otthonukban, családjukban becsülettel megállják a helyüket – mondta Borboly Csaba a Kós Károly Szakközépiskola ünnepségén. A megyei tanács elnöke arra biztatta a végzősöket, hogy legyenek bizakodók, és kitartással, egymásra figyeléssel megtalálják helyüket az életben. A pályaválasztás fontosságát hangsúlyozta beszédében Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki szerint a felnőtteknek az a dolguk, hogy támogassák a fiatalokat elhatározásukban. Az a legfontosabb, hogy minden végzős fiatal érezze, hogy szükség van rá, mondta a megyeelnök, majd kitartást és sok sikert kívánt a fiataloknak céljaik megvalósításához.

Az elöljáró biztosította a fiatalokat a megyei tanács támogatásáról, az önkormányzat számos ösztönző programmal járul hozzá a fiatalok pályaorientációjához és elhelyezkedéséhez azért, hogy itthon megfelelő jövőt biztosíthassanak számukra.

„Mindenki képes elérni célokat. Ne hagyjátok, hogy elbátortalanítsanak, amikor szeretnétek valóra váltani egy álmot. Végül, használjátok ki, hogy fiatalok vagytok! Akkor is ragaszkodjatok álmaitokhoz és céljaitokhoz, ha a megvalósításuk lehetetlennek látszik!” (Scott Jurek) Hargita Megye Tanácsa vezetősége ezekkel a gondolatokkal gratulál a megye végzős diákjainak az eddig elért eredményeikhez, és sok sikert kíván további tanulmányaikhoz.

Csíkszereda, 2021. június 4.