Rendkívüli ülést tartott Hargita Megye Tanácsa

 

A termés napja hagyományos vásárról, és a vízhálózat nagy infrastruktúra pályázatának módosításáról döntött Hargita Megye Tanácsa a szeptember 29-én tartott rendkívüli tanácsülésén.

A helyi termelők és fogyasztók találkozási helyeként, október 10-én, Csíkszeredában rendezik meg A termés napját. A vásár alkalmat ad a kisvállalkozóknak a termékeik és hagyományos készítményeik értékesítésére, a vásárlók előtti személyes bemutatkozásra, valamint a szakma népszerűsítésére a fiatalabb generációk tagjai előtt. A vásár célja az egészséges élelmiszerekhez való hozzáférés egyszerűvé tétele, és a bizalmi viszony erősítése a helyi gazdaságok munkája iránt. Hargita megyében az országos szintű rendezvény szervezője Hargita Megye Tanácsa. A tanácstagok megszavazták az erre szánt 15000 lejt, ezzel is támogatva a helyi gazdasági folyamatokat.

A tanácsülésen a víz- és szennyvízhálózat térségi bővítéséről szóló 2017-2020-as tervek módosításáról is szavaztak. A testület meghosszabbította Borboly Csaba mandátumát, a Hargita Víz Közösségi Fejlesztési Társulásban Hargita Megye Tanácsa képviselőjeként.

A tanácsülés újranézhető Hargita Megye Tanácsa és Borboly Csaba közösségi oldalán:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/357361358840185

 

Csíkszereda, 2020. szeptember 29.