Korszerű és földrengésbiztos lesz a poliklinika épülete

Elkezdődtek a munkálatok a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház járóbeteg-rendelőjének helyet adó épület felújítási munkálatai. Sajtótájékoztatón ismertették április 12-én a beruházás részleteit. Az Országos Beruházási Vállalat (CNI) lebonyolításában és támogatásában zajló beruházás 20 millió lej. Ehhez Hargita Megye Tanácsa és a Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) 780 illetve 160 ezer lej a hozzájárulása. Számolt be Péli Levente, Hargita Megye Tanácsának Programok és projektek vezérigazgatóságának részéről. Mint hozzátette, az önrészt a közműcsatlakozások felújítására és az épület földrengésbiztos munkálataira fordítják.

– A beruházás növeli a beavatkozási kapacitást és az egészségügyi szolgáltatások minőségét is növeli majd, nemcsak Hargita megye, de a térség lakosai számára is. Nehéz időszak lesz, de reméljük, hogy a munkálatokkal járó kellemetlenségeket a lehető legjobban korlátozni tudjuk majd. Az RMDSZ kormányzati munkájának köszönhetően egy régvárt fejlesztés indul el, ezt köszönjük Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettesnek és Cseke Attila fejlesztési miniszternek. Jó ütemben haladnak a munkálatok év eleje óta, köszönhetően a Hargita megyei kivitelezőnek. Szeretnénk energetikailag is hatékonnyá tenni az épületet. Együtt kell élni ezzel a munlálattal, a tevékenységet ugyanis nem lehet megszüntetni és zajjal, felfordulással fog járni – mondta el Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A kórházhoz látogatókat ugyanakkor arra kérik, a munkálatok alatt ne használják a poliklinika mögött és az orvosigazgatói épület közötti parkolót.

Zonad Erika, Hargita Megye Tanácsa Programok és projektek vezérigazgatóságának vezetője és a kórház adminisztratív Tanácsának elnöke elmondta sok türelmet igényel mind a betegektől, mind az alkalmazottaktól, annál is inkább mivel a közeljövőben még több beruházás is elindul ez mellett a kórháznál.

László Levente a kivitelező, Viaduct Kft. részéről elmondta a kivitelezési ütemtervet igyekeznek tartani és csökkenteni a kellemetlenségeket. Mint elhangzott, a szerződés szerint jövő év végéig kell befejezni a munkálatokat.

Konrád Judit kórházmenedzser elmondta, ez az egyik legfontosabb beruházás ami az infrastruktúrát és a felszereléseket illeti. Hozzátette, a munkálatok ideje alatt úgy döntöttek az adminisztrációs, igazgatósági irodák költöznek ki az épületből, a járóbeteg-rendelő kabinetek pedig továbbra is maradnak az épületben, megkönnyítve a betegek számára is a látogatást és az orvosok számára is a munkát. Az igazgatósági irodák a Kossuth Lajos utcában található, korábban a Hargita Megyei Mentőszolgálatnak adminisztratív részlegének is otthont adó épületébe költöznek.

Csíkszereda, 2023. április 12.