Január 20-án került sor a Kalot Egyesület és Hargita Megye Tanácsa 2022-es évben, közös szervezésben lezajlott előadás-sorozatának kiértékelésére, amelyen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Sebestyén Ottó, a Kalot Egyesület vezetője, továbbá azok a személyek, akik hozzájárultak az előadások szervezéséhez.

Hargita Megye Tanácsa az egyik olyan közintézmény az országban, amely számára nemcsak az alkalmazottak szakmai fejlődése fontos, hanem azok személyiségének fejlesztése is és mentális egészségük megőrzése is fontos. A 2018 óta működő lelki egészségvédelmi programra a koronavírus járvány ideje alatt is kiemelt hangsúlyt fektettek.

A Kalot Egyesület közreműködésével számos olyan előadást szervezett Hargita Megye Tanácsa a munkaközösségének, amelyek a mai világ kihívásairól, a gyász feldolgozásáról, az önbecsülésről, az egymás közötti hatékony kommunikációról, valamint a nevetés megőrzéséről szóltak. Az előadások nemcsak az intézményben dolgozóknak volt elérhető, minden esetben online, Hargita Megye Tanácsa közösségi oldalán lehetett követni az előadókat.

Hargita Megye Tanácsa már öt éve minden évben megszervezi a Lelkesítő előadás-sorozatot, az új év új témája a béke. Visszatérő és új előadókra, minden korosztályt megszólító előadásokra számíthat a közösség és az érdeklődök.

A Kalot Egyesület az új évben is számos célt tűzött ki maga elé, Sebestyén Ottó, az egyesület elnökének kezdeményezésére szeretnék a hittan órákat, lelkigondozói órákká átalakítani.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a következőképp nyilatkozott:„ Örülök, hogy az együttműködést tovább tudjuk folytatni. Idén is támogatjuk a Kalot Egyesület kezdeményezéseit, célkitűzéseit, hiszen a lelki egészségünk védelmére fontos, hogy figyelmet fordítsunk.”

Csíkszereda, 2023 január 20.