Az Ifjúság Európai Évében újabb sikeres nemzetközi partnertalálkozón vett részt Hargita Megye Tanácsának képviselete. A Tehetségmágnes elnevezésű európai uniós projekt ezúttal Szlovéniába hívta partnereit, ahol november 7-10 között a műhelymunkák és a konferencia során bemutatásra kerültek a helyi jópéldák és tevékenységek is.

A partnertalálkozón örömmel számolt be a Hargita megyei csapat a nemrég átadott Ifjúsági térről és a workshopról, amely lehetőséget biztosít a fiataloknak, hogy szakmáikról meséljenek ösztönözve ezzel is a hallgatóságot álmaik követésére.

A projekt elsődleges célja az ifjúság támogatása, a tehetséges fiatal munkaerő kivándorlásának mérséklése, a tehetségek vonzása és megtartása helyi szinten. A projekt kifutási ideje alatt nemcsak egy teljes megyét érintő akcióterv készült el, hanem lehetőség adódott egy közösségi ifjúsági Hackathon megszervezésére is, lehetőséget biztosítva arra, hogy a fiatalok igényeiket, problémáikat megfogalmazzák, ezekre pedig közösen megoldásokat is keressenek.

Így merült fel az elvárás egy ifjúsági tér kialakítására, melyet a fiatalok birtokba is vehettek.

Az ifitér átadásáról bővebben itt: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/423118646496666/

Hargita Megye Tanácsa továbbra is várja az érdeklődőket, pedagógusokat, ifjúsági szervezeteket, diáktanácsokat, egyesületeket, akik birtokba vennék az ifjúsági teret, jó lehetőség workshopok, megbeszélések, játékestek, előadások és egyéb programok szervezésére.

Jelentkezni lehet a csibimarta@hargitamegye.ro e-mail címen.

Csíkszereda, 2022. november 22.