Tananyagfejlesztés a Seven Smart Steps projekt keretében

 

Önálló feladatvégzés, pozitív tanulási élmény, differenciált tananyag a 8. osztályosoknak a képességfelmérő vizsgákra való felkészüléshez. Több témakör – matematika, természettudomány, történelem, szövegértés -, három régióból összesen 22 gyakorló pedagógus munkája, közel ezer elkészült feladat, összesen 117 audiovizuális magyarázat, amely könnyebbé és élvezetesebbé teszi a tanulást a gyerekek számára – a Seven Smart Steps projekt néhány számadatban kifejezve.

A Seven Smart Steps projekt egy Erasmus+ projekt, amely a modern oktatási módszerek népszerűsítését, a digitális oktatás fejlesztését célozza meg. A projektben partner Hargita Megye Tanácsa a szlovákiai Innonet n.o., a magyarországi Új Esély Egyesület és a Regionet Alapítvány gyergyói Térségi Fejlesztési Központja mellett.

A projekt keretében lezárult a tananyagfejlesztés és a tesztoktatás, a közös munka eredményeként megszületett egy színvonalas, gyakorló pedagógusok által készített differenciáló tananyag a 8. osztályosok számára. A tananyag alapfeladatokból, segítőfeladatokból, valamint szöveges vagy videós magyarázatokból áll.

Az alkalmazás pozitív tanulási élményt biztosított a gyerekeknek, egyes diákok több órát is eltöltöttek az útvonalban a tesztoktatás során. A tanulók visszajelzése alapján, egyértelműen élvezték az alkalmazásban való tanulást.

– Hargita megye úttörő az országban a digitális oktatás tekintetében, több innovatív kezdeményezést támogatunk. A technológiai fejlődésnek köszönhetően előtérbe került a digitális oktatás, amely maga után vonja a szükséges fejlesztéseket. Felismerve ennek fontosságát, veszünk részt hasonló projektekben, ezek részét képezik a Hargita megyei digitális cselekvési tervnek, amely illeszkedik az országos stratégiába, és amelynek célja a Hargita megyei tanintézetek felzárkóztatása felszerelések biztosításával és a pedagógusok képzésével – mondta a projekt kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Az alkalmazás és az elkészült tananyagok használata díjmentesen vehető igénybe, csupán regisztrálni kell a rendszerben az alábbi linken: https://tanlet.classyedu.eu. A bemutatóanyag regisztráció nélkül is megtekinthető a következő linken: https://tanlet.classyedu.eu/app/, androidos készüléken a https://play.google.com/store/apps/details applikáció letöltésével. A belépéshez az interregioforum@gmail.com e-mail címet kell használni és a matematika jelszót!

Csíkszereda, 2022. július 29.