Felszereléssel bővült a Szentegyházi Egészségügyi Központ

A második mágneses rezonancia gép Hargita megyében Szentegyházára került

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházból szállították át új helyére a mágneses rezonancia gépet. A május 18-i tájékoztatón elhangzott Hargita megyében mindössze két ilyen gép van, amellyel most a Szentegyházi Egészségügyi Központ is gazdagodott. Korábban a gépet Hargita Megye Tanácsa szerezte be és adta használatba a megyei kórháznak ahonnan most új helyére költöztették Szentegyházára, annak érdekében, hogy a kistérség számára is bővíteni tudják az egészségügyi szolgáltatásokat.

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/802522001222047

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnök elmondta, a gép átadásával részben a csíkszeredai kórház munkáját könnyítik meg, de a legfontosabb, hogy azok számára lesz megkönnyebbülés, akiknek gondot okoz az utazás.

Konrád Judit kórházmenedzser szerint, olyan csapat dolgozik a szentegyházi központban, ahol jó kézben vannak a felszerelések és a kistérség számára nyújthat egészségügyi szolgáltatásokat. Ezzel a megyei kórháznak nyújt segítséget, de a térség számára helyben tud szolgáltatásokat nyújtani. Mint mondta, a járóbeteg rendszerben működnek a szakorvosi szolgáltatás.

A járóbeteg rendszerben pszichiátria, sebészet, bőrgyógyászat, urológia, fizioterápia, neurológia, ortopédia vizsgálatokat tudnak elvégezni. Működik a laborszolgálat is, valamint mammográfiai vizsgálatokra is lehetőség van a 2020-ban átadott mammográf készülékkel.

Egyelőre a végtagok vizsgálatát tudják elvégezni a ma átadott MR-gépen Szentegyházán.

Időpontért az alábbi telefonszámokat lehet hívni: 0266 246016, 0758 250733

Csíkszereda, 2023 május 18.