Bemutatták Hargita Megye Tanácsa ifjúságnak szóló pályázati kiírását, az ehhez tartozó online regisztrációs platformot és az Erasmus+ pályázati rendszert.

A Hargita Megye Tanácsa által szervezett Ifi Napok keretében online ifjúsági fórumra hívták a fiatalokat péntek reggel. A beszélgetést élőben követhették Hargita Megye Tanácsa Facebook-oldalán is. Az ifjúsági fórum három központi téma köré szerveződött: a legelső Hargita Megye Tanácsa ifjúságnak szóló pályázati kiírása volt, majd az ehhez tartozó online regisztrációs platform, valamint az Erasmus+ pályázati rendszer.

Az ifjúsági fórumon részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Grümann Robert Erasmus+ pályázati szakértő, a Startup Covasna alapítója, Tornai Szilárd, az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács alelnöke, Zonda Erika, Hargita Megye Tanácsa Programok és Projektek Vezérigazgatóságának vezetője. Az ifjúságnak szervezett fórum elérhető a következő linken: https://www.facebook.com/hargitamegye/videos/805097103770838

Az ifjúsági fórum elején Zonda Erika, Hargita Megye Tanácsa Programok és Projektek Vezérigazgatóságának vezetője ismertette az intézmény ifjúsági tevékenységeket támogató pályázati programját. Az idéntől több új tevékenységet is támogatunk, a projektek önrésze az idei évtől 10 százalék lesz, és ami még újdonságnak számít, hogy online pályázati rendszerben is lehet regisztrálni – sorolta a vezérigazgató.

Grümann Robert az Erasmus+ 2021–2027 közötti programszakaszát mutatta be, a hétéves ciklus menetét, illetve azokat a fő ifjúsági célokat, amelyek mentén a fiatalok a program részeseivé válhatnak.

– Az Ifi Napok keretében úgy gondoltuk, mindenképp jól jön egy pályázati tanácsadási fórum. Azt szeretnénk, hogy több tevékenység valósuljon meg a megyében a gyerekekkel, fiatalokkal foglalkozva, amivel egy erős közösség létrejöttét is támogatjuk – emelte ki Borboly Csaba. – Az önjárás, a valós tapasztalatok mindenképp több lehetőséget biztosítanak a fiataloknak a munka mezején, akár egész életüket meghatározhatja. Éljenek minél több lehetőséggel, a pályázatok mellett az európai uniós pályázati lehetőségekkel, Erasmus-programokkal! – biztatott a megyeelnök.

Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke elmondta, hogy az idei Ifi Napok programsorozata igazán színes és többrétű.

– Azért is szerveztük így, hogy az ifjúsági szervezetek, egyesületek több mindenben kipróbálhassák magukat. Arra bátorítom a fiatalokat, hogy ápolják a kapcsolatokat a vidéki és a városi szervezetek között, és erősítsék egymást, továbbá mondják el véleményüket, és szóljanak bele a történésekbe – mondta az alelnök.

Csíkszereda, 2021. május 7.