Hargita Megye Tanácsa megrendelte a szenyvíztisztító állomás megvalósíthatósági tanulmányát

Homoródfürdő fenntartható turisztikai fejlesztése érdekében is kiemelten fontos lesz a szennyvízhálózat megfelelő kiépítése. Egész Homoródfürdő szennyvízhálózatát kiszolgálná a derítőállomás kiépítése. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és a marosvásárhelyi Trilog Proinvest Kft. tervezője kedden, január 26-án írták alá a megvalósíthatósági tanulmányról szóló szerződést a Hatos Villában. A tanulmány elkészítését követően, amelyre a tervezőnek négy hónap áll rendelkezésére, amennyiben nem lesznek akadályozó tényezők, kiírhatják a közbeszerzést a tervezésre és megvalósításra is. Ennek becsült értéke csaknem három millió lej.

 

A megyei tanács elnöke elmondta, meg kell vizsgálni további szomszédos területek felvásárlását vagy kisajátítását, hogy a derítőállomás kényelmesen ki tudja szolgálni a települést. Mint mondta, kezdenek beérni a tervek, nem csak az üdülőtelepülés fejlesztéseit illetően, de az egész Hargita-hegység fenntartható turisztikai lehetőségeinek kiaknázásának érdekében.

 

A derítőállomás a régi táborhely területén kap helyet. a derítőállomás a település szennyvíz tisztítását látná el, amelyre a Hárvíz Rt. által kivitelezendő szennyvízhálózat csatlakozna.

 

Csíkszereda, 2021 január 26.