PROJEKTKATEGÓRIA

Szociális szolgáltatások a gyermekek, a fogyatékosok, az idősek, a családok és más szociálisan rászoruló személyek vagy csoportok védelmére

A PROJEKT LEIRÁSA

A lakóotthon a fogyatékos személy önálló életvitelét elősegítő, kisközösséget befogadó lakhatási forma, egy bentlakásos ellátási forma „családiasabb méretű” változata. A projekt célja a felsőboldogfalvi “Nappali befogadó központ fogyatékos felnőtteknek” belső átalakítása, korszerűsítése a központba járó felnőtt autista személyek igényeinek megfelelő védett lakóotthon létrehozása céljából, ez által a sérült ember által is megélhető teljesebb élet lehetőségének megteremtése. A védett lakóotthon az autista fiatalok mellett olyan családokban élő súlyos fogyatékkal élő felnőtteknek biztosítana ellátást, ahol már a szülők vagy szülő hiányában a családtagok nem képesek ellátni a gyermekük gondozását, képességeik fejlesztése nem oldható meg otthoni körülmények között.

A MEGVALÓSITÁS HELYE

Felsőboldogfalva

A MEGVALÓSITÁS MÓDJA

Partnerség a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósággal

A PROJEKT HASZONÉLVEZŐI

Súlyos autista és halmozottan sérült fogyatékos  felnőttek – 8 személy, szülők, családtagok.

A PÁLYÁZÓ ÁLTAL BECSÜLT KÖLTSÉG

211 002.75 lej

_ _  _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

FONTOS INFORMÁCIÓ A RÉSZVÉTELI KÖLTSÉGVETÉS SZAVAZÁSI SZAKASZÁRÓL!!!

Köszönjük az érdeklődést, a nagyarányú szavazási kedvet a részvételi költségvetés érvényesített projektjei iránt.

A szavazással kapcsolatban felhívtuk a figyelmet arra, hogy egy személy, egy e-mail címről, csak egy projektre szavazhat.

Figyelem!

Amennyiben ugyanaz a személy több e-mail címről szavaz, szűrés alapján a szavazata érvénytelen lesz és rosszul jár az ötletgazda is, mivel projektjét ki kell zárnunk.

Kérjük az ötletgazdákat is, hogy ne terjesszék, hogy egy személy több e-mail címről is szavazhat. Ez már csalásnak minősül.

Kérjük a lakosságot, amennyiben hasonló, a szabályzattal ellentétes cselekedetre kap felkérést, vagy észlel, jelezze az info@hargitamegye.ro címre.

Adjunk esélyt minden ötletnek, legyen méltányos és valós a szavazás mindenki részéről!