Exerciții explicative, explicații multimedia, materiale didactice digitale – pregătire individuală, distractivă pentru examenele de matematică
Conținutul digital în limba maghiară și poloneză a fost finalizat în cadrul proiectului EduBot, în timp ce dezvoltarea conținutului în limba slovacă și română este în curs. Cerințele au fost stabilite de partenerii de proiect din țările respective.
Seturile de conținut vor servi ca instrumente foarte importante în ceea ce privește sustenabilitatea și adaptabilitatea rezultatelor proiectului. În primul rând, părțile interesate pot utiliza, copia și modifica acestea pentru adaptarea metodologiei EduBot. În al doilea rând, ele servesc ca exemple pentru dezvoltarea ulterioară a conținutului. În al treilea rând, lecțiile învățate din procesele de dezvoltare a conținutului sunt incorporate în metodologie, ceea ce va ajuta părțile interesate să creeze propriul conținut.
Ca rezultat al dezvoltării, conținutul va fi creat în patru limbi, fiecare conținând un curs de e-learning adaptiv de 10 ore. Materialul cursului ajută în primul rând la pregătirea examenului de matematică de clasa a opta. Conținutul dezvoltat în Ungaria include 12 trasee lineare și 12 adaptabile, totalizând 500 și 600 de elemente de învățare, care este o extindere mai mare decât planificat inițial. Aproximativ 120 de sarcini separate de învățare au fost pregătite, fiecare fiind însoțită de mai multe sarcini de ajutor, explicații multimedia, întrebări interactive etc.
În România, un sistem de e-learning ajută la pregătirea pentru examenul de competență de clasa a opta, cu șase teme aflate în prezent în dezvoltare, se preconizează că vor fi efectuate peste cinci sute elemente de învățare până la finalul dezvoltării conținutului.
În Slovacia, dezvoltarea conținutului diferă de cea a celorlalți parteneri în sensul că materialul se concentrează pe informatică în loc să fie specific pentru examen. Include sarcini care pot fi practicate nu doar în timpul lecțiilor, ci sunt aplicabile la altor materii. Ei dezvoltă în total nouă teme de informatică, cu peste cinci sute de elemente de învățare planificate.
În Polonia, materialul cursului acoperă zece teme de matematică, cuprinzând în total 585 de sarcini individuale.
În Ungaria, testarea a fost deja efectuată, în timpul căreia toate erorile apărute au fost corectate, metodologia a fost ajustată, iar modulele individuale au fost testate de mai multe ori.
În cadrul proiectului de parteneriat strategic EduBot Erasmus+, se lucrează la furnizarea unui asistent de inteligență artificială pentru a însoți educatori, oferind experiențe de învățare individuale pentru a ghida fiecare elev prin materialele didactice digitale, adaptându-se flexibil la nivelul de cunoștințe și obiceiurile de învățare ale elevului și utilizând datele obținute din procesul de învățare pentru a sprijini profesorii în organizarea instruirii diferențiate.
În plus față de dezvoltarea materialelor cursului, dezvoltăm și metodologia, care, odată ce este înțeleasă, poate fi aplicată la procesarea oricărui alt subiect/material de curs.
Partenerii proiectului EduBot sunt Asociația Interregio Forum din Ungaria, Instytut ADN din Polonia, Consiliul Județean Harghita și RegioNet din România și Tandem n.o. din Slovacia. Proiectul a început în 2022 și se va încheia în 2024.