Az épületek és háztartások energiahatékonyságával, az épületek energetikai felújításával és a megújuló energiaforrások felhasználásával kapcsolatos finanszírozási programokhoz és információkhoz való hozzáférés megkönnyítése, valamint az energiahatékonysággal és az éghajlatváltozással szembeni ellenálló képességgel kapcsolatos nemzeti célok megvalósításának támogatása és nyomon követése érdekében a 92/2024. számú sürgősségi rendelet előírta egyablakos energiahatékonysági ügyintézési pontok nemzeti hálózatának létrehozását.

Az egyablakos energiahatékonysági pontokat azzal a céllal hozták létre, hogy tájékoztatást és műszaki tanácsadást nyújtsanak természetes és jogi személyek – beleértve az energiaközösségeket, a beruházások potenciális kedvezményezettjeit – számára európai alapokból, állami költségvetésből illetve más törvényesen létrehozott forrásokból finanszírozott beruházási programokkal kapcsolatbanaz épületek energiahatékonysága és a megújuló energiaforrások felhasználása terén.

Ebből kiindulva Hargita Megye Tanácsa határozatban hagyta jóvá a Projektleadási és egyablakos energiahatékonysági részleg létrehozását az épületek energiahatékonyságával és a megújuló energiaforrások felhasználásával kapcsolatos tájékoztatás és technikai tanácsadás érdekében.

  • RePowerEU: Megjelentek a kiszolgáltatott háztartások és fogyasztók energiahatékonysággal, valamint a megújuló energiautalványokkal kapcsolatos iránymutatások. További információk itt: link.