Bozóttűzoltó mellényt is vásároltak a sóvidéki önkéntes tűzoltók

27 ezer lejre pályáztak Korond, Parajd és Felsősófalva tűzoltói

 

Korond, Parajd és Felsősófalva önkéntes tűzoltó egyesületei összesen 27 ezer lej értékben pályázott sikeresen Hargita Megye Tanácsának önkéntes tűzoltó egyesületeit támogató programjában. A felszereléseket Korondon adták át szeptember 3-án.

 https://fb.watch/umCUnXIlBe/

A sikeres pályázatok révén Sóvidék tűzoltói felszereltebbek, így a bevetéseken és biztonságosabban dolgozhatnak. Annál is inkább, mivel ezúttal Parajd és Felsősófalva tűzoltói a bevetési ruhák és tűzoltótömlők mellett bozóttűzoltó mellényt is beszereztek. A mellény különlegessége, hogy egy vízpermetező eszközzel van felszerelve, így a bozóttüzek, erődőtüzek esetén hasznosítható és a tűzoltóknak is biztonságot nyújt. Hatótávja megközelíti a 7 métert is.

A parajdi tűzoltók mindezek mellett több ütés és vágás álló kesztyűt is vásárolt az összegből. Ezekre, mint elhangzott többek között az őszi, téli időszakban van szükség, nem ritkák ugyanis a Bucsin-tetőre kell kiszállniuk bevetésre, amikor az úttestre dőlt ágakat vagy fatörzseket kell eltávolítaniuk.

A korondi tűzoltók tömlőket és bevetési ruházatokat vásároltak a pályázati összegből. Az új ruházatokra azért is volt szükség, mivel a korondi egységhez nemrég csatlakozott Fenyőkút, Pálpataka és Atyha is, így a teljes tűzoltó egység 80 főre bővült.

A három sóvidéki egyesület összesen 27 ezer lejnyi támogatási összegben részesült.

Ugyancsak ma adtak át a szentegyházi tűzoltó egységnek egy csörlőt, egy körfűrészt és egy hidraulikus emelőt. Hargita Megye Tanácsa és Szentegyháza Polgármesteri Hivatalának együttműködésének részeként több mint 7 ezer lej értékben vásárolta meg ezeket az eszközöket a megyei tanács a helyi önkormányzat részére, amely átadja használatra az önkormányzati tűzoltó szervezetnek.

Tekintve, hogy a megyei utak mentén bekövetkezett sürgősségi esetek alkalmával is, amely nem tűzeset az önkéntesek érnek leghamarabb a helyszínre és segítenek a bajban ezért a megyei tanács lehetőségeihez mérten támogatja az egységeket a helyi önkormányzatokon keresztül.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, a megyei önkéntes tűzoltó mozgalomnak köszönhetően, ma minden csapat jól felszerelt, egymást segítik és a tűzoltó eseményeknek köszönhetően tanulnak és tovább fejleszthetik felszereléseiket. Ugyanakkor elmondta, mivel gyakorlatilag minden vészhelyzetben, legyen szó árvízről, autóbalesetről, szélviharról az önkéntes tűzoltók, akik leghamarabb kiérnek a helyszínre, ezért fontos a megfelelő felszerelés biztosítása mindennemű bevetés alkalmával.

Csíkszereda, 2024. szeptember 3.