Consiliul Județean Harghita introduce sancțiuni concrete pentru firmele care se ocupă de întreținerea drumurilor pe timp de iarnă

 

Se desfășoară procesul de elaborare a documentației de licitație pentru întreținerea drumurilor județene pe timp de iarnă. Anul acesta, contractele vor fi completate cu un document care stabilește sancțiuni concrete pentru abateri.

Acest document va fi supus consultării publice:

https://fb.watch/tYaKuv6-FU/

În majoritatea cazurilor, firmele care se ocupă de întreținerea drumurilor pe timp de iarnă vor fi obligate să plătească 5000 de lei pentru fiecare abatere.

Nerespectarea controalelor, întreținerea incompletă a drumurilor, utilizarea necorespunzătoare a materialului antiderapant manual și orice altă abatere care nu este conformă cu prevederile contractuale va atrage după sine sancțiuni clar definite.

În același timp, pe timpul deplasărilor cu utilajele de deszăpezire, ex: murdărirea porții/case, prestatorul are obligația de a remedia pagubele în 5 zile lucrătoare de la data semnalării. În caz contrar datorează achizitorului cu titlu de daune-interese o sumă în cuantum de 1.000 lei.

Prestatorul are obligația de a achita daunele interese în termen de 30 de zile de la data primirii notificării de abatere. În caz de neachitarea a acestora în termenul stabilit, achizitorul va executa garanția de bună execuție a contractului.

Vă rugăm să trimiteți orice observație, comentariu sau sugestie la adresa info@judetulharghita.ro.

 

Miercurea Ciuc, 14 august 2024.

 

Documentul poate fi studiat în detaliu mai jos:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab