Consiliul Județean Harghita a alocat peste  10 milioane de lei pentru dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale în localități

În perioada 2020 și 2024, o parte semnificativă din repartizarea unor sume din cota de 6% impozit de venit din fondul aflat la dispoziția consiliului județean pentru localitățile din zona Ciuc, Odorhei și Gheorgheni a fost utilizată pentru înființarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale precum și eliberarea mai multe autorizații și organizarea mai multor consultări.

Consiliul Județean Harghita a realizat un Raport intern pe această temă care poate fi studiat aici :

https://analiza.judetulharghita.ro/retea-gaze-naturale

În timp ce în 2020 valoarea cererilor a fost de 573 de mii lei, în 2023 aceasta a ajuns la aproape 4,9 milioane lei. În acest sens, în  ultimii ani s-au realizat investiții semnificative care au contribuit la extinderea și modernizarea rețelelor.

Pe lângă îmbunătățirea calității vieții locuitorilor, introducerea gazului natural în localități aduce avantaje economice semnificative. Utilizarea gazului natural poate reduce dependența energetică și reprezintă un factor important în dezvoltarea durabilă.

Consiliul Județean Harghita a depus eforturi semnificative pentru a sprijini dezvoltarea rețelei de distribuție a gazelor naturale, pe lângă sprijinul financiar acesta a facilitat asistența juridică și simplificarea procedurilor administrative. În ultimii ani, mai multe programe guvernamentale, cum ar fi „Anghel Saligny” și Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) au contribuit  la implementarea cu succes a proiectelor.

Miercurea Ciuc, 30 mai 2024

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.34 MB]