FOTÓPÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

Hargita Megye Tanácsa, a Romák Nemzetközi Napja alkalmából, a Romániai Fotóművészek Egyesületének patronálásában, „A romák élete” témában fotópályázatot hirdet az alábbi szabályzat alapján.

Szabályzat

A Fotóművészeti Szalon Hargita megyei amatőr vagy profi fotósok számára nyitott, akik digitális, színes vagy fekete-fehér képekkel jelentkezhetnek.

  1. TÉMA / SZEKCIÓK
  2. Roma portrék (színes vagy monokróm)
  3. Roma ünnepek (színes vagy monokróm)
  1. DÍJAK

Minden szekcióban: arany, ezüst és bronz AAFR érmek + 6 FIAP dicséret

Összesen 6 díj kerül kiosztásra, amelyeket a szervezők hagyományos postai úton küldenek ki. Az szervezők nem vállalnak felelősséget az esetleges szállítási problémákért.

  1. KÖVETELMÉNYEK

A fényképek csak e-mailben küldhetők el a andraslorand@hargitamegye.ro e-mail címre. CD- vagy DVD-n küldött képek nem elfogadottak! Minden résztvevő legfeljebb 4 művet adhat be minden szekcióba. A résztvevőnek a pályázaton benyújtott fotók teljes szerzői joggal kell rendelkeznie. Az AI (mesterséges intelligencia) programokkal készített fényképek nem elfogadottak ebben a szalonban. Egy résztvevő nem nyújthatja be ugyanazt a fotót vagy hasonló fotókat több szekcióba. Egy fotó elutasítható, ha a zsűri úgy ítéli meg, hogy a munka nem felel meg a jelen szabályzatban előírt feltételeknek. A zsűri tagjai nem ismerik az alkotó nevét és eredetét. A szalonban való részvétellel minden résztvevő elfogadja a jelen szabályzatban előírt feltételeket.

  1. FELVÉTELEK BEKÜLDÉSE

A beküldött fényképek legfeljebb 1920 pixel szélesek és 1080 pixel magasak lehet nek (esetleges kerettel) 300 dpi felbontásban, legfeljebb 2 MB méretben. Egy állóképnek nem szabad meghaladnia a 1080 pixel magasságot. A színes vagy fekete-fehér képeket JPEG formátumban és sRGB profilban kell menteni. A kép beküldésével minden résztvevő tanúsítja munkájának eredetiségét és azt, hogy ő az egyetlen szerző. Minden résztvevő engedélyezi a szervezőknek, hogy ingyen használják fel a képét a szabadban rendezett kiállításra vagy a rendezvény promóciós anyagaira.

  1. FELVÉTELEK NEVEZÉSE

A képek azonosító kódja legfeljebb 30 karakterből állhat. Csak számok és betűk elfogadottak. Nagybetűket nem használhatnak. Példa: Alkonyat. A cím nem tartalmazhat olyan kiterjesztéseket, mint például jpeg vagy IMG123, vagy olyan szavakat, mint „Cím nélkül”. Ugyanazon módon és helyen készült, azonos tartalommal rendelkező színes és monokróm képek azonos címmel rendelkeznek.

  1. RÉSZVÉTELI DÍJ

A jelen pályázatra nincs jelentkezési díj.

  1. ZSŰRI

A beérkezett munkákat egy háromtagú zsűri bírálja el, amelynek tagjai:

  • András Lóránd, Hargita Megye Tanácsa
  • Incze Domokos, Romániai Fotóművészek Egyesülete
  • Balasi Csaba, Romániai Fotóművészek Egyesülete
  1. A SZALON MENETRENDJE
  • Leadási határidő: 2024. április 25., 12:00
  • Elbírálás: 2024. április 26.
  • Eredmények kihirdetése: 2024. május 7.
  • Szabadtéri kiállítás: Május hónapban, 2024.
  1. AZ EREDMÉNYEK KÖZLÉSE

Minden jelen pályázaton résztvevőt a szervezők e-mailben értesítenek az eredményekről.

  1. SZABADTÉRI KIÁLLÍTÁS

Az összes díjnyertes munkát és számos elfogadott fotót felvonultatnak a Hargita Megye három különböző helyszínén szervezett szabadtéri kiállításon 2024. május hónapban.

  1. KAPCSOLATTARTÓ

További információért, András Lóránd áll az érdeklődők rendelkezésére az andraslorand@hargitamegye.ro e-mail címen, vagy a 0740127412 telefonszámon.

  1. DRÓN HASZNÁLAT

A drónok használatakor a résztvevőknek be kell tartaniuk az adott országban érvényes összes jogszabályt. Etikai szempontból fontos megjegyezni, hogy a fotózás egyik szempontja, hogy a fotós, a fényképezett személy és a környezet biztonsága és jóléte kulcsfontosságú a fotók elkészítésekor. Ennek célja, hogy megelőzze az olyan beavatkozásokat, amelyek megzavarhatják az embereket vagy állatokat a normális tevékenységükben, vagy megzavarhatják az egyén vagy az állat környezetével való interakcióját.

  • A drón nem repülhet emberek felett fotózási célból, kivéve, ha erre írásban engedélyt adnak.
  • A drón nem repülhet vagy fotózhatja az állatokat természetes élőhelyükön, különösen a költési területeken és azokon a területeken, ahol az állat már stressz alatt áll (téli túlélés, vándorlás, fiókák védelme). A jelenetek / tájak fotózása megengedett.
  • A drón nem repülhet vagy fotózhat bármilyen védett vadon területen.
  1. FEKETE-FEHÉR FOTÓ DEFINÍCIÓJA

Egy fekete-fehér munka, amely széles skálán mozog a nagyon sötét szürke (fekete) és a nagyon világos szürke (fehér) között, sokféle szürke árnyalattal rendelkezik. Egy fekete-fehér munka, amely teljes egészében egyetlen színben árnyal, továbbra is fekete-fehér munka marad, és a fekete-fehér kategóriába sorolható; a katalógusban az ilyen munka fekete-fehér nyomdában lesz nyomtatva.

  1. ADATVÉDELEM

A szalonban való részvétel feltételezi, hogy hozzájárul a személyes adatainak, beleértve az e-mail címét, a szalon szervezői általi tárolásához, feldolgozásához és felhasználásához a szalonhoz kapcsolódó célokra. Ezenkívül kifejezetten beleegyezik abba is, hogy ezeket az adatokat továbbítsák azoknak az szervezeteknek, amelyek hivatalos elismerést, pártfogást vagy akkreditációt adtak. Tudomásul veszi és elfogadja, hogy a szalonban való részvétel azt jelenti, hogy a jelentkezés és az elért eredmények nyilvánosak lesznek, és a kiválasztott fotók (elbírálás után) közzétételre kerülnek a Hargita Megye Tanácsa által szervezett szabadtéri kiállításon. Az e-mail címét és kapcsolatfelvételi adatait nem teszik közzé. Ugyanakkor egy részben árnyalt vagy színezett fekete-fehér munka színes (polikrómia) munkává válik, és színes kategóriába sorolható.