Helyszíni szemlét tartottak a Homoródfürdői villáknál

Február 13-án helyszíni szemlét tartott Homoródfürdőn Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Birta Antal vagyongazdálkodási vezérigazgató, valamint Chiorean Adrian, a Műszaki vezérigazgatóság igazgatóhelyettese.

Hargita Megye Tanácsának 5 kisebb, illetve 1 nagyobb villa áll a tulajdonában, melyek az elmúlt évek bürokratikus huzavonáinak köszönhetően jelentős állapotromlásnak lettek az áldozatai. 2017-ben sikerült jelentős munkálatokat végezni a 6-os villánál, amely akkor a Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás adminisztrálásában volt.

 Az épületet, amely 44 férőhelyes, fürdőszobával konyhával felszerelt, több éven át nyitott volt mindenki számára, használták különböző események, táborok, programok, képzések stb helyszíneként. Jelenleg csak nappali tevékenységekre használható, mert különböző biztonsági előírásoknak nem felel meg az épület, de folyamatban van a probléma megoldása.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, a beázások hatalmas károkat okoztak, s bár tervben van a villák felújítása, amíg sikerül forrásokat előteremteni, addig rögtönzött megoldásokat próbálnak találni.

–        Meg kell fékezni az épületek állapotának a romlását, ezért tanácsülésen javasolni fogom, hogy elkülönített pénzből a saját cégünk végezzen el óvási munkálatokat. Hamarosan elkezdjük a végleges kivitelezési tervek elkészítését, a közbeszerzésnek és a pályázat elkészítésének is nekilátunk, lépésről lépésre haladunk előre – részletezte a megye elnök.

A helyszínen készült videót itt tekinthetik meg: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1114022376452328/

Csíkszereda, 2024. február 13.