Cél: lendületben tartani a hivatalt, az egyéni teljesítmény növelése és közvetlen kommunikáció valamint a lakosság aktív bevonása

A köztisztviselők munkájuk során kötelesek betartani a szakmai magatartási szabályokat, Közigazgatási Törvénykönyvben meghatározott feladatokból eredő szakmai és állampolgári magatartási szabályok szerint.

Így a 2023-as évre jelentést készítettek a köztisztviselők szakmai magatartására vonatkozó elvek és a köztisztviselők magatartási szabályai/normái, valamint a hatóságok és intézmények köztisztviselőire vonatkozó közigazgatási-fegyelmi eljárások végrehajtásáról.

Fegyelmi bizottság elé 7 köztisztviselő került, akik közül négyen írásbeli megrovást, egy esetben pedig 5-20%-os fizetéscsökkentést javasoltak három hónapos időtartamra.

A közkapcsolatokkal, lakossággal foglalkozó alkalmazottak magatartása tekintetében nem volt szükség intézkedésekre, mivel nem volt olyan eset, amikor a szakmai magatartás alapelveinek nem feleltek volna meg.

Az etikai tanácsadó aktív szerepet játszik a magatartási szabályok megsértésének megelőzésében, annak érdekében, hogy a köztisztviselők tiszteletben tartsák és figyelemmel kísérjék az elvek és magatartási szabályok végrehajtását.

Csíkszereda, 2024. február 13.