Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Harghita (Visit Harghita) dedică anul 2024 adrenalinei. Anul tematic care își propune să sensibilizeze turiștii și localnicii cu privire la serviciile și evenimentele turistice care încurajează un stil de viață activ, a fost anunțat marți, 30 ianuarie, la pârtia de schi SkiVarsag din Vărșag, unde se construiește cea de-a șasea și cea mai nouă pistă de bob din județul Harghita.

Promovarea stilului de viață activ, a exercițiilor fizice și a aventurii, toate acestea vor fi prioritare în acest an, care va fi plin de programe și oportunități interesante. Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita și președinte al ADI Harghita, consideră că anunțarea anilor tematici în domeniul turismului este importantă.

„2024 este anul turismului de aventură, pe care noi l-am numit anul adrenalinei. Dorim să prezentăm oferta bogată de turism activ a județului Harghita unui număr cât mai mare de turiști. În acest sens, vom organiza vizite ale liderilor de opinie, comunicare media și toate activitățile Visit Harghita în așa fel încât serviciile și evenimentele legate de anul tematic să ajungă la cât mai mulți oameni.”

„Mă bucur că am ales tema turismului de aventură pentru acest an”, a declarat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita. El a subliniat că județul Harghita este un loc sigur, unde turiștii se pot simți liberi să încerce serviciile de turism activ. De asemenea, în caz de nevoie se poate apela la unul dintre cele mai bine pregătite servicii publice de salvare montană din țară, la pompierii voluntari, servicii de ambulanță și unitate canină de salvare. De asemenea, a subliniat că sectorul ospitalității este un sector în care tinerii își pot găsi locul, deoarece oferă o gamă largă de oportunități, de la servicii turistice până la mișcarea mărcii Produs Secuiesc. „Trebuie să ne străduim să ne asigurăm că în cele patru anotimpuri există întotdeauna aventură, există întotdeauna distracție, o petrecere a timpului liber într-un mod plăcut și util.”

Primarul din Vărșag, Tamás Ernő, a declarat: „Mă bucur că atunci când vorbim despre turismul din Secuime, Vărșag este menționat. Obișnuiam să spunem că încercăm să transformăm dezavantajul în avantaj. Vărșag este un loc îndepărtat, dar noi încercăm să transformăm această situație într-un avantaj. Este o plăcere pentru noi să avem o pârtie de schi, iar în fundal construim pista de bob. Pista de bob este aproape gata, iar clădirile anexe vor fi terminate în curând.” Tamás Ernő a adresat mulțumiri Consiliului Județean Harghita și tuturor celor care au avut și au în continuare un rol în construirea turismului în Vărșag. El a adăugat că pista de bob va fi construită ca o investiție a composesoratului.

Potrivit lui Szabó Károly, directorul executiv al ADI Harghita, dezvoltarea turismului în județul Harghita este o sarcină pentru mai mulți actori. „Rolul politicienilor este foarte important, rolul liderilor județeni, rolul parlamentarilor și al antreprenorilor și, bineînțeles, rolul nostru este de a aduce toate acestea în fața publicului.” În acest spirit, asociația intenționează să continue să lucreze în parteneriat cu toate organizațiile interesate de turism.

Echipa Visit Harghita se va asigura că fiecare persoană din județul Harghita va găsi experiența potrivită pentru ea. În 2024, accentul va fi pus pe promovarea unor servicii precum călărie, alpinism, speologie, piste de bob, parapantă, zboruri cu balonul cu aer cald etc. În ceea ce privește evenimentele, există o gamă largă de activități pentru iubitorii unui stil de viață activ, de la curse de mașini la curse de alergare, de la schi la alpinism, de la ciclism la curse de cai.

Oferta anului adrenalinei va fi prezentată la Târgul de Turism al României de la București, în perioada 15-18 februarie 2024, și la Târgul de Turism de la Budapesta, în perioada 22-25 februarie 2024.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Harghita