Zöld, modernebb inkluzív oktatási központ létrehozására fogadtak el megvalósíthatósági tanulmányt a csíkszeredai Szent Anna Speciális Iskola számára

Hargita Megye Tanácsa szerdán, december 27-én online ülést tartott, a sürgősséget a kormány azon döntése indokolta, hogy megváltoztatja a kincstáron keresztül történő kifizetések naptárát.

A testület kétmillió lejt szavazott meg a tartalékalapból Székelyudvarhelynek számlák törlesztésére az infrastrukturális beruházások és felújítási programok keretében a közlekedés hatékonyabbá tétele és a szén-dioxid kibocsájtás csökkentés érdekében.

Jóváhagyták a Homoródfürdő korszerűsítését célzó beruházás műszaki és gazdasági mutatóit. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, a Hatos Villa mellett négy új helyszínt is szeretnének az ifjúsági táborok számára felújítani, amelyre a Regionális Operatív Program új kiírásain pályáznának.

A Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság partnerként venne részt az OUTFORR4MI – Outdoor Education for Pupil with Mobility Impaired in Kindergarten projektben az ERASMUS+ keretében, melynek célja, Elekes Zoltán vezérigazgató beszámolója szerint az óvodáskorú mozgássérült gyermekek integrációjának elősegítése.

A csíkszeredai Szent Anna Speciális Iskola számára jóváhagyta a testület a megvalósíthatósági tanulmányt egy zöld, modernebb, inklúzív oktatási központ létrehozására.

Mindezek mellett több szociális szolgáltatási projekt végrehajtási határidejét is meghosszabbították 2024 végéig.

Csíkszereda, 2023. december 27.