Szépvízen tartottak kerekasztal-beszélgetés az országos hegyvidéki területekre vonatkozó integrált fejlesztési stratégiája kapcsán

 

Műhelybeszélgetésen ismertették az országos hegyvidéki térség integrált fejlesztési stratégiáját Szépvízen, december 11-én.

Mint azt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kiemelte, ahhoz, hogy Hargita megye természeti adottságait fenntarthatóan kihasználhassák és fejlesztéseket eszközölhessenek, a jogszabályi háttér megteremtése jelentene nagyobb lépést. Mint mondta, a szükséges tudás és elképzelés már megvan, hiszen a megyei stratégiák ennek fényében készültek el, amelyeket széleskörű konzultáció előzött meg:

https://elemzo.hargitamegye.ro/aktualis-megyei-strategiak/

Ugyanakkor jelenlegi zajlik három hegységre a mesterterv elkészítése a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás, a Csomád-Bálványos Közösségi Fejlesztési Társulás, valamint a Nagyhagymás Fejlesztési Társulás keretében.

Mint azt a megyei tanács elnöke hangsúlyozta megfelelő jogszabálymódosításokra, a bürokrácia csökkentésére és a sajátos, hegyvidéki jelleg figyelembe vételére van szükség, a megyében megfogalmazódó szakvélemények és elképzelések egy helyre gyűjtése ugyanis már javában zajlik.

https://fb.watch/oSW6t_feOh/

Csíkszereda, 2023. december 12.