Építkezés, korszerűsítés alatt áll a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház több épülete, a beruházás miatt az ambuláns rendelések helyszíne megváltozott. Az új helyszínekkel és a rendelésekkel kapcsolatos tájékoztatás kérhető a 0742214951 és a 0372727799 telefonszámokon, illetve ugyanitt lehet előjegyzést igényelni a vizsgálatokra.

Járóbeteg szakrendelők Csíkszeredában és Szentegyházán

A Mikó utca 1. szám alatt (poliklinika épülete) találják meg a belgyógyászatot (endokrinológia/diabetológia, hematológia, nefrológia), a családtervezést (szülészet-nőgyógyászat, pszichológia), diabetológiát, dietetikát, gyermekkardiológiát, ideggyógyászatot (pszichológia), kardiológiát, munkaegészségtant, szülészet-nőgyógyászatot és az urológiát.

A Nicolae Balcescu utca 1. szám alatt, a régi kórház épületében van az allergológia és immunológia, bőrgyógyászat, felnőtt lelki egészségügyi központ, pszichiátria (pszichológus), szemészet.

A Szász Endre utcában az 5. szám alatt működik a fizióterápia, a fül-orr-gégészet (szájsebészet) és a reumatológia.

A Temesvári sugárút 4. szám alatt lehet jelentkezni a gyermek lelki egészségügyi központ ambuláns rendelésére.

A Szék utca 146. szám alatt rendel a fertőző betegségek osztálya (HIV/AIDS, veszettség), a TBC és a tüdőgyógyászat.

A Dénes László utca 2. szám alatt van az általános sebészet (érsebészet, gyermeksebészet, idegsebészet, mellkassebészet), a gasztroenterológia, a gyermekgyógyászat, az onkológia és az ortopédia ambuláns rendelése.

Szentegyházán a Kórház utca 53. szám alatt elérhető belgyógyászat, bőrgyógyászat, gyermekgyógyászat, pszichiátria, pszichológia, reumatológia, sebészet (érsebészet), szülészet-nőgyógyászat és urológia.

„Az elmúlt tíz év alatt jelentős fejlesztések történtek a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban és a hozza tartozó szentegyházi kórházban is, és ennek a fontos munkának nincs vége. Tájékoztattuk a lakosságot és kértük a türelmüket, illetve a munkaközösség türelmét is, mert még egy ideig „építőtelep” lesz a csíkszeredai kórház. Tesszük mindezt a Hargita megyei emberek érdekében, hogy ne kelljen elutazni itthonról, a régióból a korszerű szolgáltatások eléréséért. A kórház jelenleg az orvostudomány legújabb fejlesztéseit alkalmazó diagnosztikai eszközökkel rendelkezik, amelyek hozzájárulnak a betegellátás színvonalához, és lehetővé teszik a magas szintű orvosi ellátást. Folytatjuk ezt az utat!” – nyilatkozta az építkezések kapcsán Borboly Csaba, a kórházat fenntartó Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, 2023. december 7.