Az önkormányzatok költségvetéscsökkentését célzó új intézkedések miatt rendkívüli ülést hívott össze Hargita Megye Tanácsa október 26-án, a sürgősséget az indokolta, hogy a téli karbantartási munkálatokra szerződést tudjon kötni a megyei tanács a Hargita Útkezelő Vállalattal.

Így a megyei tanács jóváhagyta a szolgáltatási szerződések odaítélését Csík és Udvarhely térségére vonatkozóan.

A tanácsülés visszanézhető az alábbi linken:

https://www.facebook.com/hargitamegye/videos

Az érintett útszakaszok Csík térségében: 13A jelzésű országút-Csiba-Csicsó-12-es országút, Csobotfalva-Csíkcsomortán-Csíkpálfalva-Csíkdelne (12A jelzésű országút), Csíkrákos-Csíkszentmihály-Lóvész, Szépvíz-Csíkszentmihály, Csíkdánfalva-Karcfalva-Csíkszenttamás-Csíkszentdomokos-Balánbánya kijárata.

Udvarhely térségében az érintett útszakaszok: Kovászna megye határa-Oklánd-Homoródszentpál, Városfalva-Homoródszentpál, 137-es megyei út-Kányád-Petek-Brassó megye határa, Kányád-Székelydálya-Városfalva.

„Nem tudom, milyen lesz november-december a kiadások szempontjából, de a gyerekeknek iskolába kell járniuk, akár esik a hó, akár nem. Fel kell készülnünk és döntéseket hoznunk, mielőtt a költségvetés csökkentésére vonatkozó kormányrendeletet elfogadják, ugyanis annak értelmében november 1-je után nem fogunk tudni szerződéseket kötni. Ez a két szerződés biztosítani fogja a téli karbantartást Csík és Udvarhely térségében”

– mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, 2023. október 26.