Már három Hargita megyében szerkesztett tankönyvből tanulhatnak a diákok

 

A tanügyminisztérium által igen magas pontszámmal engedélyezett magyar nyelv és irodalom tankönyv vált elérhetővé azon pedagógusok számára, akik negyedik osztályos diákjaikat nem csak lexikális tudással, hanem emberi értékekkel és erkölcsi normákkal is gazdagítanák.

A dr. Simó Ildikó és Berei Enikő által szerkesztett tankönyv nem csak a kötelező tananyagot tartalmazza, hiszen a mindennapi kommunikáció, a klasszikus és modern irodalom mellett vezérelv a gyerekek személyiségfejlesztése, az ismeretterjesztés mellett helyet kapnak a társas viszonyok, az érzelmek, a család, hagyományok, az ünnepek fontossága is. Kiemelt szerepe van a helyi kultúrának, helyi értékeknek.

A fent említett tankönyv mellett elérhető Bartolf Hedwig VI. osztályos diákoknak szerkesztett román nyelv és irodalom könyve, valamint egy társszerkesztésben, de ugyancsak Hargita megyei szakemberek által szerkesztett magyar nyelv és irodalom tankönyv VI-os diákok számára.

Hargita Megye Tanácsa kiemelt helyen kezeli és lehetőségeihez mérten támogat minden olyan kezdeményezést, amely gyerekeink fejlődését hivatott elősegíteni! Ilyen jó példa volt a megyei tanács és a pedagógusszövetség által összeállított SuliTV és ClassyEdu program is, melyet kiemelten értékelt a Közalkalmazottak Országos Ügynöksége. De a pályaorientáció, az Erasmus és Erasmus+ programok is ebben segítenek.

Bíztatjuk pedagógusainkat, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel! Válasszák a helyben készült, helyi szakemberek által szerkesztett tankönyveket!

A Kreatív, valamint a Corvin kiadó gondozásában megjelent tankönyveket június 25-ig lehet megrendelni a https://www.manuale.edu.ro/ oldalról.

Csatolmányban találják a három tankönyv borítójáról készült képet.

 

A dr. Simó Ildikó és Berei Enikő által szerkesztett tankönyv kapcsán készült élő bejelentkezés videóját ezen a linken tekinthetik meg: https://fb.watch/lUQJypfi3h/

 

Csíkszereda, 2023. július 22.