Rendkívüli ülést tartott Hargita Megye Tanácsa

Több épület energetikai felújítását végzi el Hargita Megye Tanácsa az országos helyreállítási terv (PNRR) finanszírozásával, folytatódnak az útépítések, de a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság nyertes pályázata is indokolta a megyei tanács költségvetésmódosítását. Többek között ezekről szavaztak Hargita Megye Tanácsa június 20-i rendkívüli online ülésén.

A tanácsülés visszanézhető az alábbi linken:

https://web.facebook.com/hargitamegye/videos/809855947360147

Költségvetésmódosításról szavazott Hargita Megye Tanácsának döntéshozó testülete, ugyanis hat nyertes PNRR-s pályázata van a megyei tanácsnak, és a hozzá tartozó alárendelt intézmények is kértek kisebb átcsoportosításokat, ismertette Borboly Csaba. Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, például a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak is van nyertes EU-s pályázata, amelyhez egy kisebb önrésszel a megyei tanács is hozzájárul. De a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóságnak is van nyertes pályázata, amihez gratulált a megyeelnök, ebből a finanszírozásból szolgáltatási csomópontot alakítanak ki, ismertette a projektet Elekes Zoltán igazgató.

Elfogadták a 136B jelzésű megyei út dokumentációját, a munkálatok Etéd és Atyha között zajlanak, egészen addig, amíg kezdődik a 135-ös megyei út. A továbbiakban hídépítéssel folytatják a beruházást, számolt be a részletekről Borboly Csaba.

A magyarországi Vas megyébe utazik egy Hargita megyei küldöttség, illetve Moldova Köztársaságba, Straseni rajonba a megyei tanács képviselete. Utóbbi nevében Teodor Dobrean tanácsos elmondta, a cél elsősorban a kapcsolatok továbbfejlesztése.

A PNRR finanszírozással több épület energetikai felújítását végzik el – a Hargita Megyei Személynyilvántartó Igazgatóság, a homoródfürdői 6-os villa, a Bélbori Inkluzív Oktatási Iskolaközpont, Hargita Megyei Művészeti Népiskola, a csíkszeredai fül-orr-gégészeti és fizioterápiás kórház és a fogorvosi rendelő épülete. A technikai-gazdasági dokumentációt már elemezte a bizottság, az előzetes láttamozást megkapta rá a megyei tanács, számolt be a projektekről Bíró Barna Botond alelnök.

Csíkszereda, 2023. június 20.