Se are în vedere elaborarea unui memorandum economic al județului Harghita

În vederea derulării unei proceduri de achiziție publică având ca obiect realizarea de studii de piață și cercetare economică, Consiliul Județean Harghita a lansat o amplă consultare a pieței prin intermediul SEAP(Sistemul Electronic de Achiziții Publice), în data de 6 aprilie, prin care urmărește să colecteze de la operatorii economici informații care vizează perspectiva acestora asupra pieței.

https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/mc-notice/view/100148794

Discuțiile cu operatorii economici se vor derula în perioada 21-25 aprilie 2023, în mediul online, cu acei operatori care și-au exprimat interesul și au transmis propunerile până în data de 20 aprilie.

Principalele aspecte supuse consultării sunt referitoare la perspectiva operatorilor economici în legătură cu piața; instrumente și mecanisme utilizate pentru asigurarea calității și pentru conformitate și sustenabilitate; gestionarea relațiilor cu clienții, gestionarea reclamațiilor, asistență, capacități de monitorizare a contractelor, facturare electronică; așteptări ale operatorilor economici cu privire la achiziția de servicii având ca obiect studii de piaţă şi cercetare economică; propuneri pentru conținutul caietului de sarcini.

Pentru dezvoltarea eficientă și echitabilă a economiei județului Harghita este necesară cunoașterea realității locale, care sunt oportunitățile și care sunt minusurile pieței.

Totodată, se dorește actualizarea Strategiei de dezvoltare economică a județului Harghita 2030 conform rezultatelor acestor studii de piață, pentru pregătirea în cunoștință de cauză a noului ciclu de finanțare UE 2021-2027.

„Este important ca un număr cât mai mare de persoane, operatori economici, profesioniști, să studieze documentația și să ne transmită propunerile și sugestiile pentru a elabora un caiet de sarcini care să corespundă necesităților pieței. În acest demers avem nevoie de implicare și cooperare” a apreciat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Miercurea Ciuc, 7 aprilie 2023