Renovarea și modernizarea băilor tradiționale de la Sântimbru Băi este un proiect comun al Consiliul Județean Harghita, Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc și al Primăriei Comunei Sântimbru, astfel, în cadrul unei întâlniri ce a avut loc în 27 martie, reprezentanții celor trei instituții au adus în discuție dezvoltarea infrastructurii existente care poate oferi posibilitatea desfășurării de activități medicale în cabinete de ambulatoriu, în domeniul fizioterapiei, și nu numai.

Pașii care urmează a fi făcuți sunt modernizarea și dotarea Băilor Tradiționale de la Sântimbru-Băi. Clădirea va găzdui două mofete și o secție pentru tratament ambulatoriu. La mansarda clădirii vor fi amenajate  birouri administrative, urmând  a fi amenajat și spațiul din jurul clădirii.

„Consider că este important să fructificăm potențialul resurselor naturale din județ, acestea contribuind la menținerea sănătății noastre și la prevenție. O astfel de resursă este și cea de la Sântimbru-Băi, un proiect important care va aduce numeroase beneficii comunității, și care merită să fie repus pe harta balneoclimaterică din România” a apreciat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, Konrad Judit, a subliniat necesitatea obținerii autorizațiilor fiind vorba de utilizarea gazelor naturale în scopuri medicale, astfel, în afară de terapia naturală cu mofete, clădirea va folosi și pentru tratamente de fizioterapie, în conformitate cu normele sanitare. În ceea ce privește tratamentele, se dorește ca imobilul să găzduiască mai multe cabinete printre care cel pentru examinare generală, electroterapie, masaj, kinetoterapie, magnetoterapie și o baie galvanică.

„Clădirea este în faza de reproiectare. Utilizarea sa va fi cu siguranță în scopuri medicale, ceea ce va avea un impact și asupra stimulării turismului” a subliniat managerul spitalului.

 

Miercurea Ciuc, 28 martie 2023