https://www.facebook.com/borbolycsaba.ro/posts

Consiliul Județean Harghita, în parteneriat cu orașul Cristuru Secuiesc, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, a aplicat cu succes pentru obținerea finanțării în vederea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri.

În acest sens, a fost lansată procedura de achiziție publică la care societățile interesate pot depune ofertele pentru reabilitarea clădirii până la data de 22 februarie:

http://achizitiipublice.judetulharghita.ro/ro/node/5161

Proiectul se va realiza prin reabilitarea unor clădiri existente care sunt în proprietatea privată a orașului, și va putea găzdui cca 17 noi afaceri.

Clădirile vor cuprinde  spații de birouri, spații comune, secretariat, contabilitate, sală de conferințe, sală de ședințe, spațiu expozițional, ateliere, depozit și spațiu tehnic, precum și infrastructura necesară funcționării.

“Tinerii din Cristuru Secuiesc au nevoie de perspectivă, astfel, dezvoltarea unui incubator de afaceri care să le ofere oportunitatea de a implementa o afacere este impulsul de care ei au nevoie. Prin această investiție nu vor fi create doar noi locuri de muncă ci acest demers va oferi posibilitatea tinerilor de a rămâne acasă și de a contribui la dezvoltarea județului” a apreciat Borboly Csaba.

Miercurea Ciuc, 9 februarie 2023