Consiliul Județean Harghita parteneriat cu județele Mureș și Covasna pentru realizarea de trasee de cicloturism

 

Consiliul Județean Harghita a aprobat azi, 9 decembrie, în ședință extraordinară, depunerea cererii de finanțare și implementare a proiectului ”Realizarea pistei cicloturistice din județele Mureș, Harghita și  Covasna” în parteneriat cu Județul Mureș și Covasna, în cadrul componentei 11 – Turism și cultură,  Investiția I.4 ”Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice la nivel național” finanțat din PNRR.

Obiectivul proiectului este ca prin dezvoltarea infrastructurii de trasee cicloturistice să fie asigurată mobilitatea durabilă, reducerea decalajelor dintre regiuni și dezvoltarea socio-economică a comunităților.

Totodată, prin implementarea acestui proiect se creează o oportunitate majoră pentru dezvoltarea turismului local, județean și regional, fiind conectate trasee precum Via Transilvanica, Via Mariae, rute gastronomice, arii rurale protejate, patrimoniul construit.

În județul Harghita vor fi construite 397 km de trasee de cicloturism de care vor beneficia 35 de unități teritoriale și care vor conecta 48 de obiective turistice.

https://www.facebook.com/borbolycsaba.ro/posts/pfbid026LtedGgtwQo39DEUgwWUbDuzmY9FffdndEr2H8y5RNcYzuan1QRNcXfNm28z2dm3l

Miercurea Ciuc, 9 decembrie 2022