Au fost predate echipamentele IT la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Ocland

Consiliul Județean Harghita asigură, cu finanțare europeană,  accesul la educație online pentru 87 elevi din învățământul special și 42 cadre didactice.

Echipamentele IT au fost predate azi, 16 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Ocland, la care au participat președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, vicepreședintele consiliului județean, Bíró Barna Botond, și Péli Levente, director general adjunct în cadrul  Direcției Programe și Proiecte.

Borboly Csaba a declarat că speră ca aceste instrumente să facă învățarea mai interesantă și să conducă la rezultate mai bune în educație.

“Dorim ca instrumentele digitale să deservească educația în beneficiul elevilor. Cred că, pentru copiii cu nevoi speciale, instrumentele digitale pot fi o modalitate de a-i ajuta  să-și dezvolte abilitățile. De asemenea, este necesară o formare continuă pentru profesori tot pentru ca beneficiarii finali, elevii, să profite la maxim”, a adăugat Csaba Borboly.

Bíró Barna Botond, după ce le-a vorbit elevilor pe scurt despre evoluția instrumentelor de învățare, a apreciat că acestea  vor face ca învățarea   mai ușoară.

“Dacă ne uităm în istorie, filozofii greci învățau prin desene pe nisip. Mai târziu, au fost făcute table pe care se scria cu cretă. Astăzi, lumea se îndreaptă spre o direcție în care poți găsi o mulțime de lucruri într-un obiect de o dimensiune mică. Este mult mai ușor pentru profesori să predea și pentru elevi să învețe cu ajutorul unor instrumente care răspund provocărilor prezentului” a subliniat vicepreședintele.

Valoarea totală a proiectului, care are o durată de opt luni, este de aproape 300.000 de lei, din care contribuția consiliului județean este de 2%, beneficiarii acestui proiect fiind Şcoala Profesională Speciala “Szent Anna” Miercurea Ciuc,  Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Ocland,  Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Bilbor.

Miercurea Ciuc, 16 noiembrie 2022