Consiliul Județean Harghita a luat în calcul rezilierea contractului în cazul nerespectării graficului asumat

În cadrul vizitei din 18 octombrie, pe amplasamentul lucrărilor executate pe lotul 3, DJ131-DJ133-DJ137A, la organizarea de șantier de la Sânpaul, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, alături de colegii din cadrul Direcție Generale Tehnice, reprezentanți ai executantului, supervizorului și consultantului, au constatat întârzierea lucrărilor față de graficul asumat de antreprenor.

În urma discuțiilor, antreprenorul și-a asumat data de 31 octombrie pentru prezentarea unui calendar de lucrări actualizat împreună cu  modul de mobilizare pe șantier, fiind necesară o reintegrare și prezența mai multor echipamente pentru accelerarea ritmului lucrărilor. În cazul în care acest termen nu va fi respectat  consiliul județean i-a în calcul procedura de reziliere a contractului.

În prezent se lucrează pe DJ133 la montarea podețelor, casetarea drumurilor și reparații la fundația asfaltată, fiind în construcție o stație de beton pentru a produce elementele necesare construirii drumului.

Drumul ce urmează a fi reabilitat are o lungime de 48,33 km și este o investiție care va îmbunătăți accesibilitatea în zonele rurale dar și urbane, localitățile care vor beneficia de această investiție fiind : Petecu, Ulieș, Nicolești, Oțeni, Tăureni (DJ137A) și Ocland, Sânpaul, Petreni, Orășeni, Daia, Ighiu, Tăureni, Ulieș (DJ131–DJ133).

Miercurea Ciuc, 18 octombrie 2022