Acum ai un milion de motive să votezi!

 

Prima ediție a bugetării participative al județului Harghita a ajuns la debutul etapei de votare a proiectelor. Începând cu data de 12 august se poate decide care dintre cele 22 de  proiecte eligibile  vor fi implementate de Consiliul Județean Harghita.

Până la termenul limită au fost primite în total 40 de propuneri, iar comisia de validare a analizat proiectele transmise  sub toate aspectele, respectiv tehnic, juridic, urbanistic și economic, evaluând impactul/ viabilitatea/ fezabilitatea acestora.

Cele 22 de proiecte eligibile au fost plasate pe platforma https://judetulharghita.ro/buget-participativ/ , astfel după înregistrare, fiecare cetățean al județului putând alege un singur proiect până la data de 11 septembrie.

Proiectele câștigătoare vor fi selectate în ordinea numărului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, până la epuizarea sumei de un million de lei, prevăzut în regulamentul programului , consiliul județean  își rezervă dreptul de a diminua suma estimată a ultimului proiect câștigător până la epuizarea bugetului participativ.

 

Miercurea Ciuc, 12 august 2022.