În acest an, Consiliul Județean Hargita a anunțat pentru prima dată un buget participativ. Bugetul programului este de un milion de lei, scopul său este de a implica populația, de a consolida cooperarea și parteneriatul.

După cum am raportat anterior, au fost primite 40 de propuneri din partea locuitorilor din județul Hargita cu privire la ce dezvoltări concrete și idei de investiții care ar fi de folos comunității.

Decizia dacă ideile individuale se încadrează în condițiile bugetului participativ și dacă pot fi implementate sau susținute profesional, datorită diversității propunerilor primite, în lumina reglementărilor financiare publice actuale și a regulamentului bugetului de participare, a constituit o provocare destul de mare pentru comisia de evaluare.

Avand in vedere ca, pe de o parte, in cazul unor idei de proiecte, comisia a considerat necesara colectarea de informatii suplimentare sau clarificatoare de la initiator, iar pe de alta parte, în perioada de evaluare, noul val de covid a afectat si procesulde evaluare a  membrilor comisiei, prin urmare, încărcarea rezultatelor pe platformă a fost modificat pe  pe 12 august.

Mulțumim solicitanților pentru înțelegere, între timp, cei care încă nu au făcut acest lucru ar trebui să se înregistreze pentru votare online.

Detalii aici: https://judetulharghita.ro/buget-participativ/