Hargita Megye Tanácsa kiemelkedő sportteljesítményért kiosztandó díja, a Keresztes Lajos-díj azoknak az aktív vagy a versenyzéstől visszavonult sportolóknak adományozható, akik kiemelkedő sporteredményt értek el, valamint azoknak, akik sportvezetői, sportoktatói munkájukat magas színvonalon végezték.

Egy kiemelt jelentőségű díj, amelyet ezentúl csapatsportok elismerésére is ki lehet osztani, szavazták meg nemrég a megyei tanácsosok.

Fontos célkitűzésünk, hogy minél több gyerek hokizzon, ehhez nagyban hozzájárul a profi játékosok által nyújtott jó példa – fejtette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A megyében működő jégkorong klubok, az akadémia, a vidéki mozgalom nagyszerűen kiegészítik egymást, és össze tudnak dolgozni annak érdekében, hogy a Hargita megyei és a székelyföldi jégkorong folyamatosan fejlődjön. Ezt a fejlődést a megyei tanács forrásaihoz mérten próbálja támogatni, ezen kívül nagy jelentősége van az RMDSZ kormányzati szerepvállalásának a sportélet fejlődésében.

Csíkszereda, 2022. július 11.