Rendkívüli ülésen döntöttek Hargita megye rendezési tervének megírásáról is

 

Közel 3 millió lejes pályázatot ültetnek gyakorlatba, amely révén az online szolgáltatásokat erősítik és a bürokráciát csökkentik. Mint azt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke ismertette a május 16-i online rendkívüli ülésen, mindezek mellet dokumentummenedzsmentre alkalmas rendszert is kiépítenek, valamint visszamenőleg is archiválni fognak. – Várhatóan nagyon felgyorsul a megyei tanács szolgáltatási rendszere. Hosszútávon az a célunk, hogy az intézményen belül egy különálló egységet hozzunk létre, amelynek fő feladata a digitalizáció és a bürokrácia csökkentése. Más intézményekkel, helyi önkormányzatokkal is kezdeményezni fogjuk az együttműködést. Elsőként a prefektusi hivatallal is, hogy a Hargita megyei lakosok, minél kevesebb alkalommal kelljen beutazzanak a megyeszékhelyre – tette hozzá a megyei tanács elnöke.

Az ülés sürgősségét az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) biztosította pályázati lehetőség indokolta. Hargita Megye Tanácsa ugyanis a közel 1,5 millió lejes forrást igényel Hargita megye rendezési tervének aktualizálására. A pályázatokat a mai naptól lehet feltölteni.

A megyei tanács elnöke hozzátette, többéves erőfeszítés előzi meg, amely az elmúlt évben nem volt jól menedzselve. Mint elhangzott, országos szinten verseny zajlik a programban ezért fontos, hogy Hargita megyéből elsők között legyünk a pályázat leadásakor.

Idén is 50 ezer lejjel támogatja Hargita Megye Tanácsa a Hargita Megyei Sport Igazgatóságot a férfi asztalitenisz Európa-bajnokság megszervezésére.

Folytatják az egyházakkal való együttműködési programot. Idén is támogatják a történelmi egyházi felekezetek eseményeit.

A tanácsülés Hargita Megye Tanácsa Facebook-oldalán nézhető vissza:

https://fb.watch/d1KKBgXgMj/

Csíkszereda, 2022. május 16.