Au avut loc în format fizic ședința ordinară și extraordinară a consiliului județean cu respectarea regulilor impuse de pandemie vineri, 18 decembrie

 

Ședințele pot fi urmărite în link-urile de mai jos:

https://fb.watch/2svMiKd9tT/

https://fb.watch/2svHSknTB_/

Ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita, desfășurată în Sala Amfiteatru a debutat cu un moment festiv privind premierea fermierilor din județ în cadrul programului Gospodărie Etalon derulat de consiliul județean.

https://www.facebook.com/judetulharghita/posts/4230143390373872

„Este un moment excepțional și trebuie să ne folosim de orice ocazie pentru a-i aprecia pe acei oameni care au o activitate exemplară și pot fi pildă pentru generațiile viitoare, pentru ca acestea să poată vedea care sunt direcțiile de urmat și unde pot obține rezultate remarcabile”, a spus Borboly Csaba.

În cadrul acestui program au fost acordate 12 premii pentru acei fermieri care au dovedit că sunt excepționali în domeniile lor de activitate de la pășunat, legumicultură, la creșterea animalelor, prin investiții de ultimă generație și la standarde europene.

Momentul festiv a fost urmat de ședința ordinară, în cadrul căreia, din perspectiva noilor modificări ale guvernului, au fost votate pe ordinea de zi rectificări bugetare, prelungirea strategiei de sport a județului și organigrama și statul de funcții al Serviciului de Salvamont și Salvaspeo al consiliului județean.

Un punct important în cadrul ședinței l-a constituit proiectul de creștere a eficienței energetice a palatului administrativ, în acest sens, Borboly Csaba afirmând: „ Este cea mai mare provocare tehnică deoarece palatul administrativ nu are doar o valoare funcțională, mai este și latura istorică, arhitecturală ce trebuie luate în considerare. O astfel de clădire nu poate fi reconstruită, ea trebuie să fie menținută așa cum a fost proiectată, fiind emblematică pentru județul nostru. Sperăm ca fondurile necesare să le obținem atât de la guvern cât și prin proiecte UE”.

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare ce a succedat ședinței ordinare s-au aflat chestiuni urgente ce au necesitat aprobare din perspectiva execuției bugetare pe anul 2020, o inițiativă de dezvoltare comună a turismului prin implementarea unui sistem de skipass unitar care să permită accesul turiștilor pe toate pârtiile din județ, precum și aprobarea investițiilor la centrul wellness din Borsec, astfel încât începând din anul viitor acesta să-și deschidă porțile publicului larg.

Ca o încununare a eforturilor continue ale consiliului județean de dezvoltare a activității științifice, a fost aprobată și colaborarea cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca prin încheierea unui acord cadru în vederea realizării de programe și activități comune de cercetare și valorificare a patrimoniului cultural.

Ședința s-a încheiat într-o notă pozitivă și festivă, având în vedere iminența sărbătorilor de iarnă.

Miercurea Ciuc, 18 decembrie 2020