De la elevii din școala primară până la studenții din  universități vor fi prezentate oportunitățile

Vizitele la ferme, organizate de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita și Consiliul Județean Harghita în cadrul proiectului comun al UE CAPactivities, sunt în plină desfășurare. Săptămâna trecută tehnicienii veterinari al Colegiului Tehnic Batthyány Ignác din Gheorgheni au vizitat o fermă din Gheorgheni.

Astăzi, practicanții bucătari ai școlii profesionale Kós Károly din Odorheiu Secuiesc au vizitat ferma restaurantului și pensiunii Nagy-Homoród din Rareș.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, a declarat că se dorește stabilirea unei relații strânse cu tinerii pentru a-i familiariza cu oportunitățile de aici, astfel încât aceștia să își poată începe propria afacere cu ajutorul cunoștințelor dobândite.

Tot astăzi, Fundația Civitas a organizat o vizită la o fermă din Șoimușu Mic, ca parte a programului „Copii la fermă”. Programul este sprijinit de Consiliul Județean Harghita prin intermediul programului pentru tineret, în cadrul căruia elevii din școlile primare vizitează mai multe ferme.

Mâine, Cooperativa Agricolă de Procesare și Comercializare a Laptelui Tatros și Cooperativa Agricolă Csengő din Frumoasa vor fi vizitate de elevii Liceului de Științe Sociale Márton Áron din Miercurea Ciuc.

Borboly Csaba s-a declarat încântat de faptul că elevii liceului teoretic vor putea participa la această vizită, deoarece aceștia vor fi necesari în cooperativele, fabricile și uzinele de prelucrare care vor fi înființate în viitor. În același timp, va servi și ca un instrument de orientare profesională a elevilor.

Joi, vor continua vizitele la ferme în cadrul programului CAPactivities. Clasa de ucenici în prelucrarea cărnii și a peștelui de la Școala Profesională József Venczel va vizita abatorul Cooperativei Chikcsomortan.

Săptămâna viitoare, studenții de la cursurile de Economie Agricolă și Alimentară și Managementul Ingineriei de la Universitatea Sapientia vor vizita laboratoarele din Ghimeș ale regiunii.

Programul CAPactivities are ca scop să facă politica agricolă comună a UE mai ușor de înțeles și să o apropie de micii fermieri locali.

Miercurea Ciuc, 18 octombrie 2022

#IMCAP #CAPactivities