Pápalátogatás Hargita megyében
szerda, 2019. július 17., 21:43:42
Szálláslehetőségek

A szentatya csíksomlyói látogatása történelmi pillanat, amelyre minden szempontból, minden erőforrásunkat ide koncentrálva fel kell készülnünk. Mint Ön is tudja, a világ szeme rajtunk lesz, és nem mindegy, milyen képet közvetítünk közösségünkről, térségünkről. Székelyföld legnagyobb kalákája lesz a pápa fogadásának szervezése, és meggyőződésem, hogy képesek vagyunk ezt a munkát jól elvégezni – Hargita Megye Tanácsa e célból munkacsoportot alakított, amely hozzájárul a látogatás lebonyolításához.

Az eseményre érkező zarándokok miatt a környékbeli hivatalos szálláshelyek előreláthatólag mind foglaltak lesznek, ezért e kaláka, összefogás része lenne, hogy felajánljuk a vendégeknek a településeinken található iskolai vagy községi/városi sporttermet, közösségi házat, művelődési otthont vagy akár parkolóhelyet, illetve hogy felhívjuk figyelmüket a környéken az idő tájt zajló eseményekre. Ezúton kérjük, töltsék ki az alábbi linken lévő kérdőívet, hogy felmérhessük a lehetőségeket. Ez fontos, mert az adatok birtokában segíthetünk a zarándokok elszállásolásában, többek között a Visit Harghita mobiltelefonos alkalmazás segítségével.

 

A kérdőív itt érhető el:

https://docs.google.com/forms/

 

Továbbá arra kérjük, hogy a helyi önkormányzat a pápalátogatásig hátralévő időszakban kiemelten támogassa népviseletek beszerzését, ezáltal is segítve annak a kezdeményezésnek a megvalósítását, hogy minél többen népviseletben vegyenek részt a szentatya által celebrált misén.